Dupa siluetele volatile si suprematia accentelor din sezonul trecut, colectia pre-fall 2019 armonizeaza paleta cromatica si da consistenta formelor, ducand moda la rang de arta. Natura prinde viata pe stofele fine, imbinand feluritele texturi cu o arhitectura impresionanta, emotie si tonuri adanci. Pensulele designerului descriu contururi sublime, consonante, si te poarta pe taramuri unde fantezia se impleteste cu mestesugul fara cusur. Dihotomia intre maximalism si minimalism si echilibrul dintre basic si elaborat creeaza premisa pentru exprimarea nemasurata a creativitatii, fiecare femeie descoperind un univers de piese din care isi poate alege ceea ce o defineste si o intregeste.

Serpentine, motivul infinit

Fascinatia pentru imprimeul snakeskin, exotic si misterios, are origini ancestrale. De la tribal la rafinatele podoabe ale monarhilor europeni, sarpele avea sa se strecoare, peste secole, pe podiumuri si in vestimentatia cotidiana. Avand o estetica pregnanta care tinde sa duca la excese, in aceasta colectie pattern-ul este temperat cu tonuri de gri. Devine, astfel, la fel de maleabil asemenea neutrelor garderobei. Poti experimenta trendul reptilian de la zi la seara, fiind posibila inserarea lui chiar si in ansamblurile office.

Fusta clos print snake si bluza bleu
Fusta clos print snake si bluza bleu

Frumusetea este surprinsa in miscare prin fluiditatea texturii fustei A-line, profiland o silueta ce pune in valoare purtatoarea indiferent de conformatie, marime sau varsta. Forma de con accentueaza cea mai ingusta parte, talia, invaluind apoi soldurile in unduiri jucause si flatante de tesatura supla. Poart-o cu botine fine din velur ton pe ton si o poseta frapanta. Alaturarea dintre matasos si catifelat creeaza o imagine rafinata unitara, continuata prin bluza bleu pudrata. 

Bluza animal print si fusta mini clos
Bluza animal print si fusta mini clos

O bluza animal print dintr-un material fin va deveni cu usurinta preferata sezonului. Contrastul intre aspectul luxuriant si aventuros al pitonului si croiul curat, fara alte artificii decat manseta lata, o face incredibil de versatila. Arata fabulos cu minimum de efort, transformand o compozitie simpla intr-o aparitie stilata. Daca iti place jocul de volume, poart-o cu o fusta clos in clini, dintr-o tesatura care ii da structura. Alege negru pentru o cromatica soft.

Rochie evazata cu imprimeu snakeskin
Rochie evazata cu imprimeu snakeskin

Rochia evazata, cu nasturi si funda la talie, vorbeste despre acel chic extrovertit si rezoneaza puternic in memoria privitorilor. Tesatura imprimata are atitudine si adancime, fibrele satinate permitandu-i alunecari sinuoase si o senzualitate aparte. Cordonul accentueaza forma si cizeleaza trecerea de la ajustat la evazat. Manecile lungi o fac potrivita pentru tranzitia de la pre-fall la suprapuneri complexe.

Blazer cu nasturii auri si fusta minimalista - Pre-Fall 2019
Blazer cu nasturii auri si fusta minimalista

Echilibrul dintre armonia formei si calitatea executiei este reliefat de blazerul structurat, la doua randuri de nasturi cu monograma. Pentru a-l scoate din sfera clasicului si a-i atenua caracterul formal, poarta-l cu mansetele rulate si inlocuieste iconica fusta creion cu un model mini indraznet si modern. Bluza snakeskin si o palarie Fedora vor da savoare ansamblului.

Pantaloni office cu centura si bluza cu imprimeu Pre-Fall
Pantaloni office cu centura si bluza cu imprimeu

Chiar daca garderoba office este fundamentata pe piese clasice in culori neutre, nu inseamna ca nu poti adauga uneori un condiment. Ce-ai spune de Casual Friday? Pantalonii bej camel, cu croi conic si centura ce evidentiaza talia inalta, sunt redefiniti de combinatia cu topul surprinzator. Tinuta are personalitate si carisma, individualizandu-te in uniformitatea conservatoare fara a fi stridenta.

Imprimeul cu pasari, aripi si fantezie

De la euforia animalierelor, pre-colectia trece la o stare de savoare rafinata. Romantic si foarte feminin, pattern-ul cu randunici monocrome este mult mai sofisticat si profund decat intensele penaje tropicale ale verii. Simbolistica pasarilor le asociaza cu spiritele libere, cu idealul. Ele reprezinta puntea dintre cer si pamant, iar in mitologie le regasim drept intruchipare a zeitelor Isis si Venus.

Camasa alb-negru cu imprimeu randunica - Pre-Fall 2019
Camasa alb-negru cu imprimeu randunica

Camasa alba se regaseste in garderoba fiecarui sezon, fiind acea piesa esentiala in jurul careia poti construi cu usurinta diverse stiluri. Toamna aceasta emblematica piesa a fost recreata cu o grafica contrastanta de efect, indepartand-o de combinatiile cliseu si transformand-o in must have. Croiala dreapta si viscoza placuta la atingere ii subliniaza aerul relaxat. Printul sparge monotonia si imprumuta functionalului creativitate.

Rochie evazata cu nasturi si print aviar - Pre-Fall 2019
Rochie evazata cu nasturi si print aviar

Rochia midi, cu nasturi si cordon, combina spiritul boem cu entuziasmul ultimelor tendinte. Motivele albe sunt dispuse pe un fond intunecat, contemplativ, spre deosebire de cromatica intensa a primaverii-verii. Contrastul non-culorilor are dramatism, mister si profunzime. Daca in partea de sus croiala este asemanatoare unei camasi, cu gulerul ascutit specific si maneci lungi cu mansete, in partea de jos forma devine ampla si dinamica. Miscarea nu mai are inconsistenta sifonului, ci unduirile pline ale viscozei.

Fusta midi clos din viscoza imprimata - Pre-Fall 2019
Fusta midi clos din viscoza imprimata

Fusta evazata cu pasari albe imbina armonios linia flatanta a unei siluete clasice cu modernismul imprimeului. Spre deosebire de modelele ajustate pe forme, aceasta este mult mai comoda si potrivita femeii urbane aflata in continua miscare. Opteaza pentru midi, lungimea punand in valoare fluiditatea faldurilor. O bluza bleu si accesoriile crem iti completeaza un look atragator, potrivit atat la plimbare cat si la birou.

Camasa cu randunici si fusta clos in clini
Camasa cu randunici si fusta clos in clini

Daca iti plac ansamblurile all black, adauga aroma renuntand la o piesa uni in favoarea uneia cu imprimeu in contrast. Structura este una clasica, cu maneci lungi cu mansete si guler ascutit, insa motivele aviare o fac ultra chic. Silueta este echilibrata de asocierea cu fusta mini structurata in clini, cu un volum flatant. Aparitia este una fresh, tinereasca fara conditia varstei – este, in fapt, o declaratie de independenta si de senzualitate asumata.

Bluza cu randunici si fusta mini
Bluza cu randunici si fusta mini

Ramanand in sfera contrastului clasic, atemporal, POEMA iti propune o tinuta simplu de construit si purtabila pretutindeni. Mansetele late cu nasturi perla sunt acel detaliu subtil care actualizeaza si amplifica designul. Daca poseta din piele intoarsa pastelata are un aer romantic si temperat, adauga un accent edgy prin ciocatele atat de la moda in acest sezon. Confortul este definitoriu pentru o tinuta de zi, asadar tocul bloc mic este alegerea perfecta.

Motivele florale, un trend vivace

Rochie clos cu flori
Rochie clos cu flori

Colectia pre-fall aduce in actualitate motivele florale usor supradimensionate. O rochie clos cu top parte peste parte si maneci fluture da savoare romantica unei zile obisnuite. Imprimeul mustar pe fond alb atrage privirile si iti bucura simturile, in timp ce volumul fluid si jucaus pare sa danseze in jurul corpului la fiecare miscare. Florile au un farmec traditional si iti ridica instant dispozitia. Pentru un look boho-chic, poarta rochia scurta evazata cu palarie Fedora si ciocate pana la glezna.

Grafica abstracta

Rochie halat cu imprimeu lant - Pre-Fall 2019
Rochie halat cu imprimeu lant

Rochia kimono este recreata cu detalii moderne. Imprumutand senzualitatea neglijeului din satin, cu un croi cambrat parte peste parte, rochia-halat va straluci si se va remarca oriunde vei merge. Moliciunea si supletea materialului ii dau un aspect pretios, in timp ce imprimeul abstract aduce extravaganta. Reverele si cordonul sunt acele detalii simple, de efect, care dau personalitate imaginii. O poti purta la un eveniment special, alaturi de sandale elegante din velur, sau te poti bucura de ea zi de zi, temperand-o cu ankle boots si alte incaltari comode.

Inspiratie si culoare

Rochie orange cu cordon - Pre-Fall 2019
Rochie orange cu cordon

Culoarea mandarinei pune o amprenta exotica si da intensitate. Rochia are un volum frumos, evidentiat de talia cu cordon. Aparent simplu, designul are detalii deosebite: platca incretita la umeri, maneci bufante cu mansete slim, nasturi fini si o funda ampla la talie. Lungimea expune estetic gambele si arata bine fie ca porti sandale, fie cizme. Tesatura subtire nu este specifica doar perioadei de tranzitie, ea putand fi valorificata si mai tarziu in compozitii stratificate. Nu iti fie teama de tonurile puternice, ele au un farmec aparte si dincolo de efervescenta verilor toride.

Sarafan verde cu nasturi aurii
Sarafan verde cu nasturi aurii

Rochia sarafan se intoarce puternic in tendinte. Un amestec de preppy si elegant, cu sobrietatea liniilor curate ale unui blazer la doua randuri de nasturi, aceasta piesa nu poate lipsi din garderoba. Daca iti plac tusele vintage, poart-o cu o esarfa pe cap, bratari voluminoase si sandale cu platforma. Verdele adanc, bogat, are o eleganta matura si se potriveste oricarui ton al pielii. Aspectul impecabil este continuat cu nasturi aurii cu monograma, acestia rafinand tinuta. Poti experimenta transformand-o in jacheta cu centura, suprapunand-o peste o maleta si pantaloni skinny all black. Cu o pereche de stilettos cu varf ascutit, tinuta sugerata va avea prestanta si unicitate.

Pin It