TERMENI SI CONDITII

Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpararea produselor prezentate pe site-ul www.poema.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor mai jos enumerate. Pentru a fi informat despre toate conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa parcurgeti toate sectiunile urmatoare. S.C. Fabio Comprod S.R.L. isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor termeni si conditii, precum si ale ofertelor, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor; de asemenea, S.C. Fabio Comprod S.R.L. isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de redactare, lipsa de acuratete sau erori ale produselor software, fara a anunta in prealabil. Aceste erori nu obliga S.C. Fabio Comprod S.R.L. la nicio actiune.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile, de fiecare data cand folositi acest site. Continuarea folosirii site-ului implica acceptarea modificarilor efectuate.  
www.poema.ro este administrat de S.C. FABIO COMPROD SRL cu sediul in Craiova, str. Bariera Valcii, nr. 337G, inregistrata la Registrul Comertului cu nr  J16/1083/1994, CUI RO5762938.

Programul personalului magazinului online POEMA este de LUNI pana VINERI intre orele 09:00 - 16:00.

1. Inregistrarea ca membru:

Pentru a putea cumpara de pe www.poema.ro, trebuie sa introduceti datele dumneavoastra pe website-ul nostru. In utilizarea serviciului, declarati ca veti furniza informatii reale, corecte si actuale despre dumneavoastra.
In situatia in care consideram ca aceasta obligatie a fost incalcata, ne rezervam dreptul de a va bloca accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinata sau nedeterminata, fara nicio notificare prealabila.

Ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii si de a stabili plata online ca unica modalitate de plata, in cazul clientilor care plaseaza comanda si au in istoricul activitatii lor pe www.poema.ro livrari refuzate. 

2. Confidentialitate

S.C. Fabio Comprod S.R.L. respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor. Website-ul www.poema.ro si S.C. Fabio Comprod S.R.L. se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului, ofertele si politica firmei. www.poema.ro si S.C. Fabio Comprod S.R.L. nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza datele dvs de contact unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

Orice utilizator care a furnizat explicit pe website-ul www.poema.ro adresa sa de email poate opta ca aceasta sa fie stearsa din baza de date a www.poema.ro. Pentru a sterge informatiile furnizate de dvs din baza de date, este de ajuns sa ne contactati si sa cereti acest lucru in scris pe e-mail la contact@poema.ro .

S.C. Fabio Comprod S.R.L. este inregistrata si avizata de catre ANSPDCP (Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal) cu nr. de inregistrare 16400/15.04.2010.

In conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/200, utilizatorii website-ului www.poema.ro au urmatoarele drepturi,:

 1. Dreptul la informare (art.12)
 2. Dreptul la acces la date (art.13) - dreptul de a obtine, la cerere si în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date.
 3. Dreptul la interventie (art.14) - dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisa si în mod gratuit, urmatoarele:
  • rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrarilor nelegale;
  • transformarea datelor personale nelegale în date anonime;
  • notificarea tertilor cu privire la operatiunile prevazute la lit. a) si b).
 4. Dreptul la opozitie (art.15) - dreptul de a se opune, în mod gratuit si printr-o cerere scrisa, din motive întemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari.
 5. Dreptul de a se adresa justitiei (art.18) - dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea drepturilor garantate de lege si care au fost încalcate.
 6. Dreptul de a face plangere la autoritatea de supraveghere (art.25).

S.C. Fabio Comprod S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii datorate erorilor sau eventualelor probleme de securitate ale serverului ce gazduieste site-ul nostru, sau actiunilor unor terte persoane.

3. Abonarea si dezabonarea la newsletter

Abonarea la newsletterul POEMA este gratuita si voluntara. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate, respecta legea Comertului Electronic si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile existente in subsolul fiecarui e-mail.
S.C. Fabio Comprod S.R.L. detine toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru continutul publicat pe www.poema.ro.

4. Pret si modalitati de plata 

Preturile prezentate includ TVA (19%).Pretul de achizitie prezentat pe factura va fi acelasi cu cel prezentat pe site la momentul achizitiei, pret la care se adauga, cand este cazul, si costurile de livrare.Ne rezervam dreptul de a modifica preturile, fara nici un preaviz sau notificare in prealabil.

Plata se poate face:

 • in numerar, la livrare (sistem ramburs);
 • prin banca: daca preferati aceasta modalitate de plata, va rugam sa ne anuntati si un reprezentant al S.C. Fabio Comprod S.R.L. se va ocupa de toate detaliile (factura proforma, confirmare plata etc.) astfel incat comanda dvs. sa fie livrata in cel mai scurt timp. Livrarea produselor se va face numai dupa intrarea banilor in contul nostru. Confirmarea platii poate dura intre 24 si 48 de ore in functie de procesarea platii intre bancile implicate.
 • In cazul platilor online, plata serviciilor de pe acest website este efectuata prin intermediul solutiilor de plata online oferite de MobilPay. In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane:  FABIO COMPROD SRL si MobilPay garanteaza securitatea sistemelor informatice.
  • Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu sunt transferate sau stocate, la nici un moment de timp, pe serverele FABIO COMPROD SRL  sau pe serverele Mobilpay.
  • In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra, sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem - introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM.
  • ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI www.poema.ro SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL [www.poema.ro],  VA FI CONSIDERATA O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI [www.poema.ro]  SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.
5. Livrarea produselor

Livrarea produselor se face pe intreg teritoriul tarii in termen de 1 - 2 zile  lucratoare de la data primirii comenzii.

 In perioada Sarbatorilor legale si a reducerilor exista posibilitatea sa intervina intarzieri la livrarea coletelor de pana la 7 zile, insa facem tot posibilul ca volumul mare de comenzi sa nu afecteze termenul standard. 

Sambata, Duminica si in sarbatorile legale nu se expediaza comenzi. In cazul in care comanda poate suferi intazieri de livrare, cumparatorul va fi anuntat prin e-mail la adresa mentionata in comanda.

Livrarea comenzilor se face prin curier rapid, la adresa specificata de client:

 • Costul transportului este de 15 Lei pe teritoriul Romaniei, pentru toate comenzile;
 • pentru comenzile expediate in afara Romaniei - costurile expeditiei vor fi suportate de client indiferent de valoarea comenzii si vor fi comunicate prin e-mail pentru confirmare inainte de realizarea expeditiei. Durata expeditiei, in acest caz, depinde de termenele firmei de curierat care realizeaza livrarea.

Situatii Exceptionale

 • In cazul comenzilor cu mai multe produse, exista posibilitatea ca produsele sa fie expediate din mai multe puncte de livrare. In aceasta situatie, timpul de livrare poate creste cu 1-2 zile lucratoare si veti primi mai multe colete, iar sumele ramburs vor fi corespunzatoare produselor din fiecare colet.
 • Exista situatii in care produsele comandate nu pot fi expediate (lipsa stoc, produs achizitionat in acelasi timp de alt client, produs defect). In aceste situatii, va vom informa in maxim 3 zile lucratoare (prin e-mail) si vom initia imediat rambursarea contravalorii produselor respective, in cazul comenzilor achitate cu cardul.
 • In perioadele de SOLDARI si PROMOTII, pot exista intarzieri de pana la 5 zile lucratoare (fata de timpii standard de mai sus) in procesarea comenzilor si retururilor.

S.C. Fabio Comprod S.R.L. nu stabileste in mod independent costurile de transport si nu este beneficiarul acestor sume.

6. Garantie

Garantia se acorda pentru 30 de zile de la data cumpararii produsului.

"Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului." Art. 4,b Cap. I, ORDONANTA 34 /2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta. Clientii www.poema.ro pot returna produsele cumparate, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, prin intermediul oricarei firme de curierat rapid.

S.C. Fabio Comprod S.R.L. va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 10 zile lucratoare de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport.

Termenii si conditiile prezentate respecta legislatia in vigoare: Legea 365/2002 privind comertul electronic si Legea 51/2003 pentru aprobarea OUG 34/2014 referitoare la regimul juridic al contractelor la distanta.

Produsele care urmeaza a fi schimbate/returnate in perioada de garantie se trimit la sediul POEMA, insotite de o copie dupa factura care atesta cumpararea lor. Cheltuielile de transport aferente trimiterii produsului defect vor fi suportate integral de catre POEMA, dupa constatarea defectului si a modului de manevrare. Trimiterea produselor defecte se face dupa anuntarea in prealabil pe email la comenzi@poema.ro, specificand exact care este defectul constatat. Defectele vizibile se reclama in momentul efectuarii receptiei.

Prin defect vizibil se intelege orice defect care poate fi depistat prin simpla examinare a produsului. Orice reclamatie ulterioara referitoare la acest tip de defecte nu va fi luata in considerare. Receptia se considera ca fiind efectuata in aceeasi zi in care produsul a fost livrat si/sau preluat de catre client sau un reprezentant al acestuia.

S.C. Fabio Comprod S.R.L. este exonerata de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca produsele in cauza au fost manevrate sau depozitate in mod necorespuzator, utilizate in alte scopuri decat cele pentru care au fost fabricate/ vandute, socuri mecanice, termice sau de orice natura sau au intrat in contact cu substante care le-au cauzat deteriorarea. Nerespectarea conditiilor enumerate mai sus duce la pierderea garantiei.

7. Responsabilitati privind produsele

S.C. FABIO COMPROD SRL nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru orice pagube aparute prin folosirea produselor achizitionate prin intermediul acestui site, in alte scopuri decat cele mentionate de producator.

8. Politica de retur

Poti returna sau schimba produsele comandate in termen de 30 zile calendaristice de la primirea coletului, urmand pasii urmatori:

1) In cazul schimburilor de produs, este necesar sa plasezi o noua comanda pe site-ul poema.ro pentru produsul dorit, sa completezi in rubrica observatii: "Schimb produs" si sa alegi plata in sistem ramburs, apoi treci la pasul 2; pentru retur mergi direct la pasul 2.

2) Completeaza formularul de retur primit in colet (sau descarca Formular de retur) conform indicatiilor din acesta.

3) Ambaleaza produsul/produsele in conditii cat mai apropiate de cele in care l-ai / le-ai primit si adauga in colet formularul completat anterior. (Formularul de retur se poate trimite completat si prin e-mail, la adresa retur@poema.ro).

4) A. Returneaza produsele GRATUIT, in orice magazin POEMA din tara. Banii vor fi returnati in maxim 14 zile de la receptionarea coletului returnat, in contul IBAN indicat.

         ATENTIE !!!  In perioadele de SOLDARI si PROMOTII, pot exista intarzieri de pana la 5 zile lucratoare (fata de timpii standard de mai sus) in procesarea comenzilor si retururilor.

    B. Apeleaza Urgent Cargus la numarul de telefon 021 9330 valabil pentru Bucuresti sau 021 9282 pentru provincie pentru a face cererea de ridicare a returului.

        Alege serviciul STANDARD, cu PLATA TRANSPORTULUI LA DESTINATAR.

        Trimite coletul la adresa: FABIO COMPROD SRL, Str. Bariera Vilcii, nr. 337G, Craiova, Dolj, C.P. 200716. Tel: 0770 189 007.

        Preda coletul curierului Urgent Cargus si pastreaza chitanta AWB pana la finalizarea returului.

     ATENTIE !!! Daca optezi pentru orice alt serviciu de curierat taxat suplimentar, ne rezervam dreptul de a-ti factura suma respectiva sau de a refuza coletul.

5) In maxim 14 zile de la receptionarea coletului returnat vei primi contravaloarea produselor in contul IBAN indicat in formularul de retur. 

    ATENTIE !!!   In perioadele de SOLDARI si PROMOTII, pot exista intarzieri de pana la 5 zile lucratoare (fata de timpii standard de mai sus) in procesarea comenzilor si retururilor.

                   In cazul schimburilor de produs, expedierea produsului dorit se face doar dupa primirea coletului cu produsul returnat. Expedierea produselor solicitate se face in maxim 5 zile lucratoare, in functie de disponibilitatea acestora.

    Tariful pentru retur este de 15 lei, suma ce va fi scazuta din suma rambursata in contul IBAN. Tariful de 15 lei este valabil doar pentru expeditiile cu plata la DESTINATAR (FABIO COMPROD SRL).

    Tariful pentru schimbul de produs este de 30 lei.

    Taxa de transport achitata initial de catre clienti nu se ramburseaza!

    ATENTIE !!! In cazul in care taxa de transport se achita de catre EXPEDITOR, aceasta nu va fi rambursata!

Conditii de retur:
- Asigura-te ca produsele comandate sunt returnate in aceeasi stare in care au fost primite. Produsele returnate nu trebuie sa prezinte urme de purtare sau spalare, trebuie sa aiba toate etichetele atasate si sa fie insotite de bonul fiscal sau factura de vanzare.
  Daca produsele returnate nu corespund conditiilor de mai sus, ne rezervam dreptul de a nu va returna contravaloarea produselor, urmand sa va retrimitem coletul cu plata expeditiei la DESTINATAR.
- Completeaza formularul de retur si pune-l in cutie alaturi de factura si produsul/produsele pe care doresti sa le returnezi.
- Impacheteaza produsele, de preferat in ambalajul original. Daca acest lucru nu este posibil, te rugam sa le ambalezi intr-un mod asemanator, pentru a te asigura ca acestea nu sunt deteriorate in timpul transportului.
- Din motive de igiena NU SE ACCEPTA PENTRU RETURNARE MASTILE SI COSTUMELE DE BAIE CARE NU PREZINTA SIGILIUL. 

La primirea coletului, produsul va fi verificat pentru a se constata daca indeplineste conditiile mai sus mentionate; in caz contrar acesta va fi refuzat.
Nu primim retururi prin Posta Romana, ci doar prin intermediul firmelor de curierat rapid.

Daca ti s-a livrat alt produs decat cel comandat sau produsul prezinta defecte, te rugam sa ne contactezi in cel mai scurt timp posibil printr-un email la adresa comenzi@poema.ro, pentru a remedia aceasta neplacere.
Pentru inlocuirea cu un produs nou sau rambursarea banilor, taxa de transport va fi asigurata de POEMA.


9. Drepturile de autor (Copyright)

Intregul continut al site-ului www.poema.ro, incluzand, texte, imagini, grafice, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date, este proprietatea  S.C. FABIO COMPROD SRL sau a furnizorilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente de pe site-ul www.poema.ro, sau a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuala puteti folosi adresa de mail office@poema.ro

10.Dispozitii finale   

Orice alta problema cauzata de produsele de pe www.poema.ro, netratata de niciun articol din pagina Termeni si Conditii, va fi notificată în scris către POEMA la comenzi@poema.ro. Ulterior, ea se va solutiona pe cale amiabila in 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris.

 In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism alternativ de rezolvare a disputelor, agreat de ambele parti.

Fiind de acord cu termenii de utilizare a magazinului online POEMA, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea site-ului in aceste conditii.