In epoca maximalismului si a excentricitatilor, tonurile neutre reusesc sa isi pastreze farmecul si utilitatea. Artificiile de stil le redimensioneaza de la tern la chic, transformandu-le in must have, independent de tendintele sezonului. Desi pare lipsit de imaginatie, un ansamblu temperat exprima, in fapt, abilitatea purtatoarei de a duce simplitatea la o estetica sofisticata.

Podiumurile abunda in haine si accesorii ecru, bej, camel si mocca. Purtate ton pe ton, mixate intre ele ori cu elemente-accent, acestea compun un look stilat si “slefuit”. Atentie, insa, la calitatea tesaturilor. Un palton din lana, de exemplu, este o investitie pentru mai mai multe sezoane – este important, asadar, sa nu i se modifice structura si aspectul.

Pulsul podiumurilor

Pentru Max Mara, o haina bej “este un melanj de simplitate absoluta si modernitate durabila”. Cu proportii perfecte care flateaza silueta si descriu feminitatea in pur stil clasic, este mai mult decat vestimentatie. Este opera de arta ce armonizeaza forma, culoare, textura si mestesug. Functionalul intalneste eleganta. Geometria si finisajele perfecte sunt evidentiate de culoarea fara varsta ce defineste insasi versatilitatea.

Palton camel structurat cu buzunare clapa si palton lung cu revere crestate si epoleti ambele Max Mara
Palton camel structurat cu buzunare clapa si palton lung cu revere crestate si epoleti ambele Max Mara

Ralph Lauren propune linii curate, simple, executate impecabil. Designerul american a avut intotdeauna o pasiune pentru ecvestru si nuantele de pamant. Hainele sale relaxate, cu proportii perfecte, au farmecul si practicitatea clasicului. Lauren prefera monocromia exercitiilor stilistice complicate. In schimb, epateaza prin deliciul tactil al tesaturilor bogate: lana, casmir, piele intoarsa si velur. Minimalismul este definitoriu pentru creatiile sale, promovand rafinamentul fara efort.

Salopeta eleganta cu croi evazat, jacheta din piele intoarsa si palton camel cambrat de la Ralph Lauren
Salopeta evazata, jacheta din piele intoarsa si palton camel Ralph Lauren

La Jil Sander culoarea vedeta a colectiei de toamna este bejul ecru. Siluetele sunt usor supradimensionate si statuare. Constructia hainelor are finete si precizie. Chiar daca se folosesc detalii precum buzunare exagerate si umeri structurati, tinutele isi pastreaza aerul minimalist si delicatetea. Volumele sunt menite sa ofere confort purtatoarei, lipsind liniile dure. Tesaturile imprima ideea de perenitate – calitatea remarcabila te face sa te gandesti la acele piese purtabile mai multe generatii.

Palton bej cu centura supradimensionata
Palton bej cu centura supradimensionata

Pentru Fendi, colectia toamna-iarna 2019 este un tribut adus maiestriei lui Karl Lagerfeld. Hainele au o geometrie perfecta si texturi bogate. Traditia croielii sublime intalneste tendintele pentru a realiza piese dezirabile si atemporale. Ton pe ton sau continand neutre si accente, ansamblurile propuse mixeaza linii masculine cu elemente delicate. Daca siluetele au unghiuri, sunt indulcite de textura si cromatica – o jacheta sobra din stofa e animata de culoarea cafelei cu lapte si de asocierea cu fusta plisata din lac, de un verde marin fascinant.

Jacheta bej si fusta plisata din lac
Jacheta bej si fusta plisata din lac

Altuzarra dedica bejului un look sofisticat, surprizand nostalgia anilor ’80 cu o estetica dinamica, aventuroasa: un pulover din casmir fin, cu guler inalt, si pantaloni casual harem purtati cu cizme stiletto deasupra genunchilor. Femeia moderna si independenta emana senzualitate si asumare, mixand abil piesele pentru a-si contura o aparitie desavarsita fara sa para ca s-a straduit prea mult.

Pulover din casmir si pantaloni harem
Pulover din casmir si pantaloni harem

Pentru Jacquemus, eleganta inseamna o rochie-salopeta ecru fluida, cu drapaj si decolteu sarmant. Silueta descrisa e un dans al tesaturii vaporoase, cu linii ce curg firesc. Nuanta calda, diafana, pare a doua piele. Constructia nu are nimic complicat, amintind de simplitatea fina a peplumurilor. Feminitatea este subliniata de talia modelata fara taieturi, doar cu ajutorul fronseurilor, si anchiorul amplu.

Salopeta ecru cu drapaj la talie
Salopeta ecru cu drapaj la talie

POEMA, simplitate sofisticata

POEMA a propus intotdeauna un mix echilibrat intre tendinte si siluete armonioase, fara varsta, care sa avantajeze si sa complimenteze femeia. O maleta fina bej ecru se completeaza perfect cu fusta conica din piele caramel. Jocul dintre opacitatea jerseului si textura glossy a fustei compune o imagine stilata unitara.

Maleta bej cu guler rulat
Maleta bej cu guler rulat

Rochia mini din velur pune in valoare linia corpului, accentuand talia prin centura ton pe ton. Culoarea apropiata de cea a pielii indulceste liniile si nu este limitata la un sezon. Pentru o tinuta boho-chic de festival poti adauga o palarie-accent burgundy, geanta etno din ratan si cizme cu franjuri.

Rochie cambrata din piele intoarsa
Rochie cambrata din piele intoarsa

Tonul neutru inlocuieste clasicele bleumarin si negru in tinutele de birou. Lungimea midi respecta codul office si vine bine oricarei conformatii, echilibrand proportiile. Rochia conica se aseaza impecabil si iti asigura o aparitie profesionala de efect. Nasturii asortati reinterpreteaza modelul clasic.

Rochie conica office cu nasturi
Rochie conica office cu nasturi

Un sacou bej este esential indiferent de stilul abordat. Functional si versatil, acesta te ajuta sa compui outfituri interesante de la birou la cina. Nu se demodeaza niciodata si iti ofera nenumarate posibilitati cromatice. Daca esti adepta clasicului, poarta-l cu o bluza alba cu guler esarfa si pantaloni tigareta negri.

Sacou bej cu butoniera si buzunare cu refileti
Sacou bej cu butoniera si buzunare cu refileti

Preferatul toamnei si al primaverii, trench-ul bej din bumbac este acea piesa pe care vei dori sa o porti iar si iar. Croit fara cusur, cu epoleti si centura, face parte din investitiile esentiale ale garderobei. Forma sa structurata e un amestec intre feminin si military chic. De la Audrey Hepburn la Anna Wintour, podiumurile si street style-ul sunt cucerite iremediabil de aceasta haina fara varsta.

Trench bej cambrat din bumbac
Trench bej cambrat din bumbac

Pin It