Contrar aparentelor, garderoba de toamna este adesea mai savuroasa decat cea dedicata verii. Fie ca vorbim despre noi achizitii sau reinventarea unor piese vechi prin artificii stilistice de tipul layering-ului, creativitatea si tusa personala sunt definitorii. Poti aborda tonuri de pamant, puse in valoare de forme bine structurate. De asemenea, poti purta in continuare tesaturi subtiri si printuri vesele, cu linii fluide.

Imprimeurile, mereu la moda

Grafismele nu apartin unui sezon anume, ele putand fi exploatate in felurite moduri. De la desene supradimensionate multicolore la micro-printuri monocrome, hainele atrag atentia oricat de simpla ar fi croiala. Daca in trecut vorbeam despre exclusivitatea animalierelor, leopard si piele de sarpe, in 2019 estetica este dominata surprizator de pasari. Cromatica fina si aerul romantic al acestor modele vor desavarsi compozitia cu raze domoale si frunze de cupru.

Un amestec de retro si modern, motivele aviare sunt puse in valoare prin conturarea unor figuri suple, unicolore, pe materiale a caror consistenta continua ideea de miscare. Volumul elegant al rochiilor si fustelor clos, cu lungime midi, pune in valoare feminitatea, marcand flatant talia prin betelie sau cordon. Bluzele si camasile au croi drept, lejer, pastrand aerul boem specific tabloului autumnal.

Rochie midi evazata cu maneca lunga
Rochie midi evazata cu maneca lunga

Nu pot lipsi printurile florale. Supradimensionarea tipica tesaturilor vaporoase este inlocuita cu abundenta micro-florilor dispuse pe viscoze in nuante calde, asemenea mustarului. Desi contrastul este unul temperat, o rochie midi cu croi evazat si funda la talie va atrage negresit atentia. Indiferent daca alegi sa o porti cu sandale sau mergi pe un look autentic, cu cizme si cardigan, aparitia este de efect.

Versatilitatea florilor le face purtabile atat cu piese neutre, cat si cu alte imprimeuri. De asemenea, au avantajul de a fi atemporale. Tendintele pot fi costisitoare si, pentru a evita sa investesti in multe piese in fiecare sezon, este esential sa alegi lucruri la care nu va trebui sa renunti. Daca in privinta croielii si volumelor nu iti place sa experimentezi prea mult, motivele botanice iti condimenteaza garderoba si te fac remarcabila.

Rochie evazata cu imprimeu floral
Rochie evazata cu imprimeu floral

Eternele dungi sunt dinamice si contemporane, reinventandu-se prin pattern-ul chevron. Grafica jucausa nu mai conditioneaza proportiile, ca in cazul liniilor clasice, chevrons putand fi purtate indiferent de conformatie. Culorile sunt in armonie fara a fi sterse. Chiar daca nu mai au magnetismul acut dictat de tonurile puternice si indraznete ale verii, au in schimb o eleganta abordabila indiferent de varsta si moment.

Color block-ul este inlocuit de un melanj domol – alb, nude, mustar si negru – care va arata minunat intr-o dupa-amiaza calda de septembrie. Lungimea midi si talia marcata de cordon contureaza o silueta romantica. Tesatura este fluida, punand in evidenta clos-ul rochiei si accentuand energia dungilor. Modelul nu isi va pierde farmecul nici in sezoanele urmatoare, avand tot ce ii trebuie pentru a ramane mereu captivant.

Rochie casual midi cu dungi chevron
Rochie casual midi cu dungi chevron

Picourile impresioneaza atat in combinatii casual, cat si in cele dedicate ocaziilor speciale. Daca celebrele polka dots sunt mai des intalnite in tinutele de zi, micro-imprimeul brodat pe materiale pretioase asemenea tulle-ului este rafinat si distins. Acesta poate fi ton pe ton sau in contrast. Ce ai spune de o bluza alba, cu broderie asortata, ori piese cu picouri aurii pe fond crem? Vei intoarce privirile fie ca alegi sa porti printul din cap pana in picioare, fie mixand o bluza sau o fusta cu o piesa uni.

Transparentele au senzualitate si mister. Tulle-ul diafan dobandeste voluptate prin jocurile de volum. Bluzele au maneci bufante, cu mansete volan, iar rochiile si fustele au croi evazat amplu, cu suprapuneri de efect. Broderiile sunt sofisticate prin finetea realizarii si cromatica soft. O pereche de sandale stiletto si un plic in tonuri metalice completeaza perfect ansamblul, conturand un look fara cusur.

Bluza eleganta din tul brodat
Bluza eleganta din tulle brodat

Tesaturile pepit raman in tendinte, inclusiv pentru tinutele office. Alaturi de carouri, acesta este unul dintre putinele printuri admise in vestimentatia de birou. Opteaza pentru contrastul clasic alb-negru si vei avea o garderoba fara varsta, perfect purtabila si peste ani. Silueta clepsidra e pusa in valoare de cordonul-centura si anchiorul ce expune delicat.

Acest gen de imprimeu se preteaza atat la jerseuri si tricot, cat si la stofe mai grele, folosite pentru haine cu design structurat. Capteaza atentia fara efort si da o nota chic, indiferent de stilul abordat. Cand vorbim de motive emblematice, monocromia este departe de a fi plictisitoare – acest atribut ajuta haina sa fie mai mult decat un simplu capriciu al modei.

Rochie conica office cu imprimeu pepit
Rochie conica office cu imprimeu pepit

Pielea de sarpe isi pastreaza popularitatea, schimbandu-se doar gama de culori. Sunt departe zilele cand piesele neon cucereau street style-ul. Acum sunt voga melanjurile temperate, cat mai apropiate de natural. Datorita acestui atribut, poti purta printul si la birou atunci cand nu trebuie sa urmezi un cod rigid. De exemplu, o bluza cu maneca lunga si decolteu la baza gatului, alaturata unor pantaloni negri, nu poate fi considerata un exces.

Pitonul in nuante de gri dispus pe tesaturi matasoase este sarmant si actual, imbogatindu-ti garderoba fara a fi ostentativ. Surprinzatoarea sa versatilitate il face purtabil oricand. Cu accesorizarea si atitudinea potrivita, tinuta va trece de la casual la elegant in cateva minute. Pentru cele mai putin indraznete, alegerea este limitata la detalii : o esarfa, o poseta sau incaltamintea.

Imprimeu animalier snake
Imprimeu animalier snakeskin

Grafica abstracta coboara de pe podiumuri in moda strazii. Satinul imprimat nu mai este doar apanajul verii, ci devine leitmotiv pentru imbracamintea de toamna-iarna. Amintind de fabuloasele colectii Versace si Hermes din anii ’90, in special de esarfele baroque din matase naturala, motivul lant da un aer pretios hainei si o transforma in piesa-manifest.

Daca elementele basic dau consistenta garderobei prin usurinta cu care pot fi purtate si combinate, printurile ii dau savoare si o individualizeaza. Mustar, auriu si rosu se imbina armonios intr-un pattern sofisticat, asigurandu-ti o aparitie stilata si deosebita. Nu vei trece neobservata purtand, spre exemplu, o rochie midi petrecuta sau o bluza eleganta cu funda la gat si maneci bufante.

Imprimeu abstract cu lanturi
Imprimeu abstract cu lanturi

Pin It