Toamna 2019 readuce in prim-plan o provocare stilistica savuroasa. Una dintre cele mai confortabile si stilate optiuni pe care le poate oferi dressingul, combinezonul are un sarm reconfortant si este incredibil de versatil. Fiecare conformatie gaseste un model potrivit, care-i atenueaza imperfectiunile si ii pune in valoare atuurile. Simbolistica ii potenteaza importanta in istoria modei, fiind asociat cu manifestul pentru egalitatea intre genuri. Profesiile nu mai sunt exclusive, femeile reusind sa desfasoare aceleasi activitati, purtand acelasi costum. Look-ul nu este deloc unul aspru, dimpotriva, are sex-appealul specific jocului de elemente feminine si masculine. Este extrem de practic, insotindu-te pe intreg parcursul zilei, iar linia sa fluida emana naturalete.

TuTa, costumul revolutionar inventat de Thayaht
TuTa, costumul revolutionar inventat de Thayaht

In 1939 revista Vogue cere designerilor sa-si imagineze hainele viitorului. Doi dintre ei deseneaza salopete, intuind ascensiunea lor fulminanta ca piesa statement. Nu era prima sclipire a hainei. Cu 20 ani inainte, florentinul Thayaht crease legendarul TuTa, un vesmant unisex purtabil pretutindeni. Simplu de cusut, economic si revigorant printre excesele decadente ale burgheziei, avea sa devina alegorie in garderoba ambelor genuri. Isi primeste numele datorita asemanarii cu litera T. Se punea accent pe functionalitatea sa – usor de imbracat datorita nasturilor, accesorizat cu buzunare incapatoare pentru a depozita variat.

Amelia Earhart in salopeta aviator
Amelia Earhart in salopeta aviator

Amelia Earhart nu a fost doar prima femeie care a pilotat singura deasupra Oceanului Atlantic si a zburat neintrerupt din Hawaii in California, ci si o veritabila fashion icon. Datorita ei, apare interesul pentru hainele destinate unei vieti active. Amelia isi imbraca legendarul combinezon in avion, dar si pentru a lua pranzul intr-un restaurant la moda. Etala adesea suprapuneri peste malete si chiar camasi, conturand un stil bine definit. Ea demonstreaza ca poti fi puternica si sensibila in acelasi timp, fiindca dorinta de a avea libertate de miscare si spiritul aventurier nu exclud o nota de eleganta si senzualitate. Confortul devine primordial, devansand dorinta de a sublinia formele.

Salopeta neagra cu centura si nasturi aurii
Salopeta neagra cu centura si nasturi aurii

POEMA propune in acest sezon un model avangardist, unde volumetria practica intalneste elemente rafinate. Va trece negresit testul timpului, fiindca salopetele utilitare raman in voga mai presus de tendinte. Amintind de uniformele purtate de piloti, insa reconfigurate intr-o silueta armonioasa si fluida, acestea pot fi numite epitomul vestimentatiei femeii urbane. Nu mai trebuie sa petreci ore incercand sa compui un melanj interesant. Exercitiile de cromatica stimuleaza creativitatea, dar necesita disponibilitate. In secolul vitezei, o singura piesa este mult mai usor de abordat decat elementele separate. Vei arata ultra chic si te vei bucura de confort intreaga zi, asadar investitia este deplin justificata.

Combinezon utility cu epoleti la manseta
Combinezon utility cu epoleti la manseta

O constanta in lumea modei, negrul are o senzualitate sofisticata, imbinand glamour-ul cu o forta incredibila. Demersul estetic incita prin amanunte care reimagineaza linia clasica: croiala este una lejera, evazata, topul este inchis cu nasturi metalici, iar talia este accentuata de o centura cu capse si catarama aurie. Mansetele cu epoleti amintesc de stilul military, cu simplitatea lui studiata. Modelul este caracterizat, deopotriva,  bde functionalitate si expresivitate, amintind de garderoba fabuloasa purtata de Farrah Fawcett in anii ‘70. Nu exista moment in care sa nu arate surprinzator, desi este lipsit de pretentii. Poarta salopeta la plimbare, cu toc bloc si sneakersi, sau transform-o in atractia serii, indraznind sa o combini inedit cu tocuri fine si desfacand cativa nasturi.

Salopeta cu croi larg si mansete
Salopeta cu croi larg si mansete

Evolutia de la uniforma de lucru la must have al street style-ului era previzibila pentru asteptarile dinamicei si fascinantei femei moderne. Noua colectie vine cu o alternativa cool la clasicele tinute de toamna. Ia o pauza de la mix and match, alegand in schimb sa cuceresti privirile cu energia si nonsalanta twist-ului utilitar. Stilizat cu o centura, combinezonul evazat alungeste si da suplete siluetei, fara a sacrifica mult doritul confort. Nu trebuie sa iti fie teama de proportii, acestea fiind perfect dozate. De exemplu, croiul larg este temperat de talia definita si accentuata, in timp ce amanuntele aurii rafineaza si contribuie din plin la capitolul aspect. Daca doresti sa contracarezi subtil caracterul sau esentialmente casual, da aroma tinutei prin detalii: o palarie, o esarfa cu imprimeu, cercei supradimensionati.

Pin It