Aparent construit din mixuri simple si clasice, cu putina imaginatie si cateva trucuri, stilul office este departe de a fi un cliseu fad.

In fapt, daca esti pasionata de moda, sa te imbraci pentru birou presupune chiar mai multa creativitate, fiind conditionata sa improvizezi in interiorul unor reguli predefinite. Poti trisa insa cu ajutorul cromaticii si accesoriilor, rupand conservatorismul tinutei cu detalii care te definesc si individualizeaza in multimea de costume negre. Iata cateva piese esentiale unei aparitii corecte si remarcabile la locul de munca:

Fusta midi

Conica, dreapta sau evazata, te va ajuta sa creezi un look feminin si profesional fara cusur. Investeste in modele impecabil croite, din tesaturi de buna calitate, care sa transmita colegilor si clientilor atentia ta la detalii. O aparitie perfecta sugereaza efort si pasiune pentru ceea ce faci, calitati care se regasesc si in munca pe care o desfasori.

Fusta creion este cel mai cunoscut model, flatand silueta cu liniile sale precise si talia inalta. Arata minunat ca parte a unui deux-pieces asortat, este sic fara a epata si o vei purta si peste ani fara sa para desueta. De asemenea, are avantajul versatilitatii – in ansamblul potrivit, te va insoti pe intreg parcursul zilei de la job la cina.

fusta office
Fusta office cu talie inalta

Croiala A-line sau clos imbraca frumos orice forma a corpului, echilibrand si cizeland proportiile. Este confortabila, incantatoare si atemporala. Va supravietui tendintelor, asadar nu va prisosi niciodata in garderoba. Pentru varietate, achizitioneaza si modele cu pense, clini sau pliseuri. Si aceasta poate fi usor transformata de la office la casual si elegant – uneori doar prin schimbarea incaltamintei.

fusta-A-line
Fusta midi A-line

O fusta dreapta petrecuta, la doua randuri de nasturi, se potriveste tuturor tipologiilor si depaseste discret sfera minimalismului. Daca nu esti adepta costumului clasic, acest model este alegerea perfecta pastrand o armonie intre amprenta personala si sablonul vestimentar al companiei. Nu este nici prea simpla si nici sofisticata. Croiala parte peste parte da un suflu nou traditionalului.

fusta-petrecuta
Fusta conica petrecuta

Un sacou care sa-ti vina ca turnat

Avantajul acestui obiect vestimentar este usurinta cu care te face sa arati instant imbracata “la patru ace”. Un blazer bine ales iti redeseneaza silueta si postura si transmite incredere in sine. Inainte sa te prezinti, vorbeste despre tine ceea ce porti. Asigura-te ca transmiti mesajul profesional corect. Acuratetea vestimentara potenteaza valoarea activitatii desfasurate.

sacou-office
Sacoul clasic office

Drept sau cambrat, cu un nasture ori inchis la doua randuri de nasturi, sacoul este cea dintai alegere a femeii de cariera. Cu ajutorul sau, chiar si o pereche de blugi capata prestanta. Daca un model cu revere ascutite este epitomul croiului clasic usor masculin, cel cu revere rotunjite are un joc interesant de linii fluide si unghiuri precise. Ambele sunt de efect si nu pot lipsi dintr-un dulap respectabil pentru ca nu le vei purta doar la lucru, ci in nenumarate alte ocazii. Ce-ai spune de un costum verde?

sacou-la-doua-randuri-de-nasturi
Sacou la doua randuri de nasturi

Tesaturile preferate sunt bumbac, viscoza, lana, tweed si diverse stofe. Exista un material potrivit pentru fiecare sezon si truc optic – spre exemplu, nu purta tweed daca nu doresti atentie asupra torsului, ci alege in schimb blazere subtiri care nu dau volum suplimentar. Cand eticheta este formala, mergi pe culori usor de abordat si combinat. In materie de imprimeuri, intr-un mediu sobru sunt permise doar carourile intr-o paleta discreta.

sacou cadrilat
Sacoul cadrilat 

Pantaloni la dunga

In functie de conformatie si predilectie, ai la dispozitie trei tipuri de pantaloni: conici, drepti sau evazati. Investind in cateva perechi care se aseaza ca lucrate pe comanda, pastrand cromatica in sfera neutrului, sistemul mix&match iti va permite sa obtii ansambluri variate fara a-ti destabiliza bugetul.

Pantaloni-conici-office
Pantaloni conici office cu mansete

Pastreaza o linie curata, singurul artificiu permis fiind pliurile. Aplicatiile de tipul capselor, fermoarelor decorative, broderia sau vipusca nu isi au locul la lucru. Ramai in zona sigura mizand intotdeauna pe clasic. Talia poate fi medie si mai ales inalta, iar lungimea potrivita este dictata de forma pantalonului si de incaltaminte.

pantaloni-evazati-cu-centura
Pantaloni evazati cu centura

Nu neglija confortul fiindca vei purta aceasta piesa de imbracaminte cel putin opt ore pe zi. Pantalonii ideali nu sunt nici prea stramti si nici largi, ci intocmai dupa masura ta – altfel, vor arata inestetic si neglijent. Stofa aleasa va respecta cateva aspecte cheie: calitate durabila in timp, sa nu se sifoneze usor, pe cat posibil sa fie din fibre naturale care permit corpului sa respire.

Camasi si bluze simple, de bun gust

Piesele clasice sunt intotdeauna o idee buna. Cambrate, drepte ori cu croi lejer, aceste modele se potrivesc oricarui domeniu de lucru si nu va trebui sa le inlocuiesti in fiecare sezon. Te imbraca corect si ireprosabil, au o eleganta discreta si vei putea construi infinit in jurul lor. Faimoasa camasa alba calcata perfect este uneori o carte de vizita la fel de importanta precum experienta profesionala. Prezinta-te exemplar si deja ai captat atentia si respectul interlocutorului.

camasa-lejera-office
Camasa lejera office

Atentie la comunicarea nonverbala. Tentatia trendurilor poate genera excese, pastreaza tinuta in armonie cu activitatea profesionala. Nu doresti ca bluza intr-o culoare puternica sa distraga atentia de la prezentarea pe care o sustii si sa-ti stirbeasca credibilitatea. Sunt de evitat decolteurile adanci, transparentele, aplicatiile si tesaturile pretentioase. In schimb, este permis sa porti dungi sau buline in tonuri discrete.

bluza-cu-dungi
Bluza cu dungi

Daca iti doresti sa schimbi putin aspectul traditional, iti poti purta fusta sau pantalonii cu o bluza uni si accesorii accent. Clasicul mix alb-negru primeste o noua dimensiune prin adaugarea catorva bratari si a unei posete colorate.

fusta-creion-neagra
Fusta creion neagra

Rochii care te avantajeaza

Rochia office ideala este nu doar atragatoare, ci si practica. Vei petrece multe ore asezata, este important sa nu iti creeze disconfort. Tesatura potrivita permite libertate de miscare si nu se intinde sau strange inestetic. Simplitatea sofisticata nu va da gres.

Multe femei prefera acest articol vestimentar in fata tinutelor compuse din doua sau trei piese. Imbracandu-se astfel, nu vor mai trebui sa se gandeasca cum sa imbine nuantele si texturile. Fiecare tipologie are la dispozitie o forma flatanta ce-i pune in valoare atuurile si minimalizeaza imperfectiunile: un croi clepsidra pentru siluetele armonioase, evazat atunci cand vrei sa distragi atentia de la solduri, drept pentru majoritatea conformatiilor.

rochii-office-cu-pliuri
Rochie office cu pliuri

Cu anchior, decolteu rotund sau barcuta, cu nasturi, diverse modele de gulere aplicate – cel mai sic fiind gulerul Perkins ce aminteste de aerul distins al lui Jackie Kennedy – varietatea nu lipseste. Manecile pot fi scurte sau lungi, ajustate sau cu mansete. In ce priveste lungimea, nu e indicat sa porti modele ce se opresc cu mai mult de doua degete deasupra genunchiului.

Foto rochie bej
Rochie bej cu nasturi

Uneori pe langa clasicele gri, negru, bej, maro, bleumarin, ai voie sa porti pasteluri. O rochie midi bleu, cu maneci scurte si curea subtire, va inveseli o zi la birou fara a incalca eticheta. Croiala este feminina si confortabila, in timp ce nuanta iti va aduce nenumarate complimente.

rochie-midi-cu-centura
Rochie midi cu centura

Incaltaminte si genti conventionale

La acest capitol primeaza personalitatea si activitatile fiecarei femei. Daca unele se simt aranjate doar purtand stiletto, pentru altele pantofii de birou vor avea intotdeauna toc gros practic sau vor apela chiar la calapod oxford. Nu investi in piese statement deoarece le vei incadra greu in eticheta vestimentara a locului de munca – exceptand profesiile creative. Alegand un model deosebit, acesta va fi supus demodarii.

pantofi-cu-toc-bloc
Pantofi cu toc bloc

O poseta incapatoare permite atat micile accesorii feminine, cat si lucrurile de care ai nevoie pe parcursul zilei. Nu arata frivol, se potriveste majoritatii outfiturilor, transmite credibilitate si eleganta de bun simt. De mana sau de umar, cu lant ori bareta, o dimensiune medie arata dragut si este suficienta pentru a desavarsi un ansamblu office ingrijit.

Geanta-de-umar-matlasata
Geanta de umar

Pin It