Pastreaza-ti stilul si continua sa descoperi frumosul in fiecare moment, de la apusul splendid savurat prin ferestrele frantuzesti la tesaturi bogate, modelate in versuri despre eternul farmec feminin. Hainele destinate spatiului personal sunt expresii ale confortului. Daruieste-ti bucuria pieselor care te poarta intr-o lume aparte. Imbraca soapte, visuri, zambete, raze de soare si dimineti tarzii cu aroma unui ceai de iasomie.

O scurta istorie a pijamalei

La origine pijamaua nu a fost, nici pe departe, un vesmant destinat budoarului. In anii 1870-1880, colonistii britanici din India remarca in portul localnicilor un ansamblu numit peijamah (termen imprumutat din Imperiul Persan), compus dintr-o tunica suprapusa peste o pereche de pantaloni largi, usori si comozi, stransi in talie. Adopta imediat imbracamintea indigena ca alternativa la rigidele camasi victorine pe care le adusesera cu ei, gasind-o mult mai practica si racoroasa pentru acel climat. Intorsi in Regat, raspandesc aceasta moda printre nobilii din intreaga Europa.

Deux-pieces elegant de interior
Deux-pieces elegant de interior

Erau preferate pentru dupa-amiezele de odihna sau pe timpul noptii. Cum au ajuns costume de lux, purtabile pe strada?   Femeile erau obisnuite sa poarte camasi de noapte fara forma, care le acopereau din cap pana in picioare, incarcate cu volane din dantela la piept. In 1900, creatorul francez Paul Poiret gandeste o colectie sublima si revolutionara, compusa din pijamale de matase destinate inclusiv iesirilor in public. “Pijamaua nu mai este o noutate amuzanta in dormitor, ci o chestiune de intensa importanta. E o parte esentiala a garderobei femeii inteligente”. 

Coco Chanel in compleu din satin
Coco Chanel in compleu din satin

Coco Chanel continua avangarda si gandeste imbracamintea de interior astfel incat sa incante si dincolo de intimitatea casei. Matasea si satinul erau preferatele lui Mademoiselle, reusind sa modeleze din ele adevarate poeme. Sa le porti la o serata nu era doar un simbol al emanciparii feminine, in plina ascensiune, ci si o aparitie sarmanta, de bonton. Asortate cu perle, ruj rosu si legendarul ei porte cigarette, dezabieurile ii completau personalitatea fascinanta si cucereau petrecerile sofisticate din inalta societate. Inceputul? Un moment de geniu cand o Gabrielle androgina si stilata decide sa imbrace pijamaua iubitului, cu o nonsalanta delicioasa.

Ginger Rogers purtand pijamale din matase
Ginger Rogers purtand la plaja pijamale din matase

“Exista un oras in Franta unde vara ia startul la inceputul primaverii si se incheie cand trece toamna”, spunea jurnalistul Robert de Beauplan in 1931. “Acolo poti vedea femeile purtand niste rochii ciudate si atragatoare. Sa numim orasul Pyjamapolis”. In acelasi an, Vogue si Tatler promoveaza pijamalele ca tendinte pentru plaja. Elitele le imbratiseaza rapid, etalandu-si cu entuziasm modelele cu sarm parizian in statiuni renumite. In Brighton, doua lady curajoase starnesc reactii plimbandu-se pe faleza in “haine de noapte” si fumand scandalos din pipele lor scumpe.

De la dezabie la street style inovator

Constructia unui compleu de interior nu difera prea mult de cea a unui deux-pieces clasic. Indepartandu-se de rolul ingrat care il limita la confort fara estetica, actualmente este adeseori imaginat cu revere, cu unul sau doua buzunare aplicate, cu insertii si borduri elegante, cu cordon care marcheaza elegant talia. Iti amintesti cand iti imaginai cum ar fi sa te strecori in pijamale la scoala? Ei bine, ai in sfarsit ocazia sa faci asta cu stil. Piesele de noapte au, de obicei, un pret mai bun decat cele destinate ocaziilor speciale. In esenta, insa, vorbim despre acelasi concept cu un plus de confort si functionalitate. E doar o chestiune de perceptie, pe care atitudinea purtatoarei o modeleaza dupa bunul plac.

Chimono lung purtat ca rochie
Chimono lung purtat ca rochie

 Olivia Palermo si Sarah Jessica Parker sunt dovada ca atitudinea transforma tesaturile in povesti. Oamenii poarta jeansi la teatru, se casatoresc pe plaja in tinute de vacanta, totul a devenit mai relaxat. Naturaletea este inimitabila, permitandu-ti sa fii oricine doresti in acea zi. Chimonoul maxi, cu cordon si revere, devine o rochie petrecuta ultra sic. Cum sa te simti in largul tau afisand pijamalele pretioase pe strada? Incepe prin a combina topul, pantalonii sau cardiganul vaporos cu hainele tale preferate. Un maiou din satin cu bordura dantelata si bretele spaghetti va arata minunat alaturi de un blazer si o pereche de pantaloni eleganti, iar cardiganul se combina usor intr-un outfit boho cu blugi.

Chimonourile, poezia confortului

Cardigan lung cu fente laterale
Cardigan lung cu fente laterale

Un halat din tesatura supla, roz pudra, are o versatilitate incredibila. Fentele laterale adanci dau confortului un aer senzual si foarte feminin, intr-o nota romantica dictata de tonul tandru. Aceasta piesa este rasfatul pe care ti-l poti permite in timpul pretios petrecut acasa, pentru propria placere sau pentru a incanta privirea partenerului. In acelasi timp, pentru o fashionista temerara, poate fi elementul de rezistenta al unei tinute de festival sau pur si simplu al unui look super stilat. Nu uita, ceea ce duce casualul la elegant este emotia pe care o creezi printr-o personalitate efervescenta. Poarta ce simti, asa cum simti. Imbraca soapte, visuri, zambete, raze de soare si dimineti cu aroma unui ceai de iasomie.

Chimono lung cu borduri si print floral
Chimono din sifon cu borduri si print floral

Daruieste-ti o senzatie luxurianta alegand un model superb din sifon fin, cu intarsii transparente si flori delicate. Bordurile satinate si sliturile indraznete contribuie la farmecul sau si te binedispun. Savureaza-ti cafeaua in balcon cu stil, in acordurile melodiei preferate. Nu permite monotoniei sa transforme distantarea sociala in lipsa dorintei de a arata bine pentru tine. Rasfata-te cu materiale matasoase si ramai pozitiva, fiecare zi iti aduce sansa sa faci toate lucrurile pentru care nu gaseai niciodata timp. Continua sa apreciezi frumosul sub orice forma, de la un album de arta pana la haine nascute din pasiunea pentru gratia feminina.

Chimono din satin cu motive jungle
Chimono din satin cu motive jungle

Un chimono midi din satin cu imprimeu tropical si cordon asortat este un must-have pentru orice pasionata de moda. Exotismul conceptului alaturat tesaturii superbe cu motive jungle atrage fara efort privirile. Poarta-l pentru o stare de bine in timpul petrecut cu tine in confortul spatiului personal, surprinde-ti partenerul cu senzualitatea lui jucausa, imbraca-l in oras in serile toride sau la plaja ca si caftan peste un costum de baie cool. Va fi una din piesele de rezistenta ale garderobei de vara. Inspirat din hainele traditionale japoneze, la origine fiind pictat splendid cu celebrele margarete supradimensionate, este reimaginat astazi intr-o maniera proaspata si mai usor de abordat in diferite momente.

Cardigan vaporos cu cordon
Cardigan vaporos lime cu cordon

Culoarea da savoare vietii, comunicand fara cuvinte ceea ce te defineste. Haina cusuta cu maiestrie incanta simturile prin accentuarea feminitatii si pasiunea pentru fiecare detaliu. Lumina, optimism, vitalitate, simplitate dusa la o estetica sofisticata si modernitate durabila – acestea sunt notele distinctive ce definesc cardiganul neon. Volumul croiului lejer acorda libertate de miscare si confera piesei un aer jucaus, faldurile infiorandu-se domol la fiecare pas. Liniile curg firesc. Nu uita ca il vei putea purta cu usurinta si afara, asortat cu bucle lejere, piele sarutata de soare si aerul sarat al marii.

Seturi dezirabile, luxul accesibil al spatiului personal

Sort si bluza roz plumeti
Sort si bluza roz plumeti din bumbac

Ramai responsabila pastrand distanta dar nu exclude grija pentru imagine si cochetarie. Compleul plumeti din bumbac fin redefineste feminitatea intr-o maniera proaspata si ludica. Lasa-ti imaginatia sa exploreze, filtrand tendintele pentru a aprecia placerea un ansamblu care te defineste si te pune in cea mai buna lumina, chiar atunci cand esti acasa. Incanta-ti simturile in griul cotidian si da glas unei personalitati cu o senzualitate de Lolita moderna. Transforma culoarea in refugiu si stimulent, imprimand o ingenuitate irezistibila aventurii unei zile insorite de aprilie.

Camasa oversize si sort asortat
Camasa oversize si sort asortat

Este timpul sa experimentezi o paleta vibranta, potrivita sa transmita energia si efervescenta purtatoarei. Un ansamblu mov compus din camasa lejera, supradimensionata, si pantaloni scurti asortati va inveseli atmosfera. Starea de spirit poate fi semnificativ influentata de ceea ce porti, asadar violetul pasional iti va anima nu doar garderoba, ci si dispozitia. Indrazneala cromatica comunica trairile si impresioneaza prin intensitate, vorbind despre o femeie asumata si pasionala. Imbraca-te pentru propria placere, chiar si atunci cand nu esti privita, lasand fantezia sa-ti defineasca stilul.

Set plumeti alb
Compleu plumeti din bumbac alb

Un top babydoll cu bordura volan si bretele care se leaga la umeri este amestecul ideal intre functional si sex-appeal. Diafan si lejer, abia astepti sa il porti. Detaliile reusesc intotdeauna sa intensifice fondul, conferindu-i un farmec aparte. Silueta gratioasa transpare prin elementele de inspiratie retro. Platca incretita creeaza un joc interesant in zona bustului, in timp ce fundele aduc romantism. Unde ai vrea sa fii astazi? Imagineaza-ti o dupa-amiaza indolenta la Ritz, privind apusul prin ferestrele frantuzesti.

Sort cu talie in contrast si bluza lejera
Sort cu talie in contrast si bluza lejera

Daca nu iti plac potrivirile, poti opta pentru articole diferite, compunandu-ti propriul compleu. Colorimetria este un joc pe care nu trebuie sa il stapanesti, fiind suficient sa il simti. Pantalonii scurti in culori vii cresc nivelul serotoninei. Emana optimism si spirit de aventura, reusind sa te antreneze in activitati dinamice. Te relaxezi pe canapea, rasfoind revista preferata, sau vrei sa incerci un program nou de exercitii? Adauga o bluza cozy, din jerseu moale, si ai tinuta perfecta.

Maiou si pantaloni scurti cu dungi alb-negru
Maiou si pantaloni scurti cu dungi alb-negru

Dungile sunt imprimeul de care nu te poti plictisi niciodata, regasindu-le pe tesaturi practice sau foarte elegante, mereu cu aceeasi incantare. Satinul cu motive geometrice da savoare timpului petrecut in confortul caminului si ramane o tendinta fresh. Benzile fine, dispuse oblic, contribuie la aerul jucaus al setului. Daca doresti, poti imprumuta sortul sau maioul si in vacanta, combinandu-le in infinite moduri. Materialul subtire si racoros este perfect pentru sezonul cald. Bucura-te de versatilitatea sa pentru a-l duce dincolo de statutul de pijama.

Compleu din satin cu imprimeu tropical
Compleu din satin cu imprimeu tropical

Dezabieurile jungle nu pot lipsi din galeria hainelor care starnesc emotie. Printul are un efect senzational asupra laturii senzoriale, exotismul graficii suprapunandu-se pe fibrele matasoase. Este cel mai dezirabil trend al momentului, motivele facand furori atat pe articolele destinate locuintei (perne, draperii, vase din portelan), cat si pe rochiile de seara sau costumele de baie. O pijama este o aditie inspirata in acest context. Imaginatia este singurul arbitru. Indrazneste sa dai frau liber creativitatii.

 

Pin It