Septembrie, marti. Cand zefirul domol depune ofrande peste frunzele de arama, soptindu-le despre amurgul febril. Pasari albe izbucnesc intr-un tango pasional pe tesatura intunecata si supla, ritmul lor gratios miscand faldurile din viscoza asemenea unor valuri planturoase. Sunetele acordate curg peste pasii eleganti, lasand in urma lor parfumul dulceag si emotii de toamna. Rochia incantatoare vibreaza printre siluetele plate, coplesindu-le cu desavarsirea monocromiei si contururile sale moi.

Un joc neobosit de umbre si lumini tresare peste geometria mladioasa de piele si material. Se strecoara printre nasturii perla pana la talia sculptata fin de cordon, dezvaluindu-se din nou peste curbele closului bogat.

Imprimeul romantic al toamnei

Rochie evazata cu nasturi si cordon
Rochie evazata cu nasturi si cordon

De la fastul si intensitatea motivelor animaliere, adesea mult prea pregnante pentru a mai permite reliefarea stilului si personalitatii purtatoarei, moda trece la romantismul si prospetimea imprimeului aviar. Cu un exotism aparte, rafinat, grafica in alb-negru are carisma si aroma, punand din nou accentul pe feminitatea delicata. Senzualitatea uneori extenuanta a printului leopard este inlocuita de sensibilitatea si gratia pasarilor. Rochia are dinamica si un aer tineresc. In plus, non-culorile dau profunzime si acuratete desenelor. Clasicul intarneste modernul intr-o maniera subtila, juxtapunandu-se magulitor. O poti purta chiar si la birou, fiind suficient de temperata pentru a nu sfida eticheta office.

Croiala cu bust ajustat si fusta evazata subliniaza lirismul siluetei A-line. De la Christian Dior si Yves Saint Laurent, celebra forma a continuat sa imbrace flatant femei de toate varstele, indiferent de conformatie. Ea creeaza iluzia unor proportii ideale, evidentiind partile mai inguste ale corpului si indulcind linia soldurilor. Un cordon este, intotdeauna, o maniera facila sa complimentezi talia. Accesoriul depaseste functionalul. Primeaza latura sa estetica, exprimata prin funda. Iti bucura simturile si te evidentiaza, conturand o aparitie cu personalitate. Acolo unde linia hainei nu epateaza, te impresioneaza detaliile.

Expresivitate si farmec

Rochie de zi cu print pasari
Rochie de zi cu print pasari

Dinamica si complexitatea penajului nu au nevoie de culori. Contrastul clasic nu fura din splendoarea si eleganta simpla a naturii, asa cum ar fi facut-o tonurile bogate. Fiecare linie si fiecare curba se remarca fara artificii. Armonia designului nu este eclipsata de expresivitatea printului, dupa cum printul boem nu umbreste forma altfel clasica. Crepul moale accentueaza volumul fustei, facand-o sa se miste melodios cu fiecare pas. Lungimea midi descrie acurat atmosfera noului sezon, unde aspectul trebuie sustinut de pragmatism, pentru ca haina sa fie cu adevarat adaptabila si utila. Purtat cu cizme sau botine, acest gen de lungime stilizeaza o estetica unitara.

Desi imprimeul floral ramane in galeria celor mai dorite motive, randunicile propuse de designerii POEMA sunt o alternativa surprinzatoare. Ideea de miscare porneste de la unduirile pline in care sunt antrenate faldurile, datorita moliciunii viscozei, si se continua cu desenele suple unicolore. Nu isi va pierde farmecul nici in sezoanele urmatoare, melanjul cromatic fiind unul fara varsta. Romantic si foarte feminin, printul are o consistenta pe care nu o regasim la vaporoasele combinatii tropicale ale verii. Creativitatea se bazeaza mult pe simbolistica, randunicile reprezentand legatura dintre cer si pamant. Dramatismul dat de alaturarea alb-negru are savoarea unei pelicule enigmatice semnata Luchino Visconti, aparitia ramanand memorabila.

Pin It