Carourile sunt cameleonul suprem in peisajul modei, reusind sa arate actual si surprinzator fara sa estompeze purtatoarea. Revitalizarea unui pattern clasic, cu un trecut eterogen si bogat, este adesea mai captivanta decat efemerele tendinte. Impactul celor din urma poate fi hiperbolic intr-un sezon, dar este lipsit de consistenta si se va pierde la fel de repede. In schimb, piesele conturate in jurul unui motiv traditional si amplificate cu detalii moderne sunt suficient de rasunatoare si versatile pentru a fi pastrate si valorificate nemarginit.

Hainele cadrilate descriu o abordare elevata a minimalismului. Sunt un melanj complex de abordabil si rafinament burghez englezesc. Au o nota classy pe care o poti accentua sau o poti domoli, in functie de preferinte si destinatia tinutei. Indiferent ca vorbim despre un costum office impunator ori un blazer destinat a fi purtat cu o fusta midi din denim cu aspect uzat, carourile au o personalitate patrunzatoare.

Cary Grant si Grace Kelly purtand carouri
Cary Grant si Grace Kelly purtand carouri  

Dintre toate formele tesaturii ecosez, imprimeul Glen este cu siguranta cel mai cunoscut. Caracterizata prin multitudinea dungilor fine care genereaza diverse jocuri geometrice, de obicei intr-o paleta soft, aceasta grafica are farmec si sofisticare. Originara din Scotia si ridicata apoi la rang de emblema de Printul de Wales, Edward al VII-lea, continua sa fie o aparitie distinsa. Popularitatea sa a fost exacerbata de industria filmului, celebritati precum Cary Grant si Grace Kelly adorand sa poarte carourile atat pe platourile de filmare cat si in afara lor.

Mai presus de estetica, pattern-ul este o stare de spirit ce invoca sarmul fiecarei perioade in care a avut insemnatate. Este o contradictie incitanta intre eticheta monarhiei si look-urile rebele ale scenei rock si grunge. A parcurs o calatorie ciclica in timpul careia a acumulat si experimentat, transformand desuetul in contemporan. Prezenta imprimeului in garderoba aduce echilibru si substanta, ii valideaza complexitatea. Diferenta intre moda si stil consta in abilitatea de a identifica piesele care nu isi pierd valoarea de cate ori se trece la un nou sezon.

Fusta mini cu talie inalta

Fusta scurta cu imprimeu carouri
Fusta scurta cu imprimeu carouri

Atunci cand imbina creativitatea cu functionalul, minimalismul nu are nimic in comun cu platitudinea. El defineste chic-ul simplu, proaspat si lipsit de complicatii. Prin dispunerea pe fusta scurta cu talie inalta, printul conformist dobandeste un aer tineresc si jucaus. Linia relaxata este continuata prin asocierea cu tricoul negru basic, innodat aparent neglijent la talie pentru a contura un styling degajat. Naturaletea combinatiei intensifica tinuta mai mult decat ar fi putut-o face o accesorizare extrema. A te imbraca pentru propria placere, fara a bagateliza confortul, este mai important decat a concepe aparitii intimidante si greu de asimilat.

Rochia ecosez cambrata

Rochie cambrata cu guler alb
Rochie cambrata cu guler alb

Farmecul rochiei preppy – numita astfel fiindca isi are originea in uniforma de scoala preparatorie de elita – este dat de amestecul irezistibil intre ingenuu si sexy. Perfectiunea si inocenta gulerului alb intalnesc grafica temperata a carourilor, in antiteza cu nonconformismul lungimii. Croiala cambrata are un design curat, bine definit, care modeleaza o silueta adolescentina cu forme subtile. Rochia scurta imbraca o Lolita moderna, dezinvolta, constienta ca atrage privirile pretutindeni. Prezenta sa ravisanta este memorabila, fara a mai avea nevoie de artificii elaborate. Sunt suficiente o palarie de efect si perechea de cizme preferate, cu toc geometric.

Costumul in carouri Glen

Costum casual in carouri
Costum casual in carouri

Un deux-pieces din stofa cadrilata e o alternativa fresh a codului cotidian. Chiar si contestatarele costumelor ii vor savura versatilitatea. Te face sa arati “la patru ace” la birou, ca mai apoi sa devina o tinuta super confortabila pentru o intalnire cu prietenele. Ca set sau separat, cele doua elemente creeaza dependenta – este foarte usor sa duci carourile de la casual la profesional si invers. Adauga o maleta alba sau neagra si bucura-te de un look chic echilibrat. Paleta cromatica neutra te tine departe de riscuri inutile, fiind imposibil sa gresesti cu un mix atemporal.

Pin It