Trendul matelassé evoca un clasic fara varsta, de la haine pana la accesorii. Jocul de cusaturi decorative creeaza o geometrie interesanta, care face deliciul colectiilor de toamna-iarna sezon dupa sezon. Daca initial designerii l-au folosit pentru ideea de rustic si o estetica folk, ultimele colectii il incorporeaza intr-o maniera elevata. Sa arati chic iarna fara sa simti frigul poate parea o misiune imposibila. Exista, insa, cateva artificii de stil care reusesc sa imbine desavarsit cele doua atribute. Apetenta s-a extins de la celebrele jachete voluminoase la piese mai fine, rochii, bluze, fuste si pantaloni. Imaginatia designerilor nu cunoaste limite. In functie de tesatura si cusaturi, se contureaza un joc fascinant de umbre si lumini. Structura, formele, texturile, totul este reimaginat. 

Quilting-ul dateaza inca din Egiptul Antic. In 1903, in templul lui Osiris din Abydos este descoperita o sculptura de fildes din 3400 î.Hr. Sculptura infatiseaza un faraon din prima dinastie egipteana purtand o mantie cu romburile specifice acestei tehnici. In Europa, cele dintai mentiuni se fac abia in Evul Mediu, cand tesatura incepe sa fie folosita sub armurile cavalerilor pentru mai mult confort si protectie. In secolul al XVIII-lea devine foarte popular, mai ales pentru ca era considerat exclusivist – cum hainele se lucrau manual, necesitau multa maiestrie pentru a-l obtine. 

3 ROCHII DE TOAMNA CARE FAC FURORI

Rochie scurta de zi
Rochie scurta de zi

Colectia de toamna-iarna 2020 te incanta cu materiale si forme superbe, lucrate cu pasiune pentru a-ti sublinia carisma si a-ti finisa o aparitie admirabila. Rochiile evazate, gandite anume sa celebreze gratia siluetei feminine, sunt o declaratie de stil si personalitate. Mizeaza pe culori atragatoare si expresive, ideale pentru a destinde griul urban si a-ti da o stare de bine.

Intr-o nuanta exuberanta de rosu, rochia matlasata va impresiona de fiecare data. Silueta clasica fit-and-flare isi pastreaza farmecul, flatand contururile si punandu-ti in valoare feminitatea, iar detaliile o regenereaza pana la spectaculos. Manecile cu volum si cusaturile decorative ii rafineaza si desavarsesc estetica, astfel incat tu sa arati grozav. Adaug-o in garderoba si bucura-te de efect.

Rochie midi roz cu cusaturi romb
Rochie midi roz cu cusaturi romb

Lungimea midi si talia evidentiata prin cusatura contureaza o silueta romantica. Tesatura este plina, punand in evidenta clos-ul rochiei si accentuand energia romburilor. Modelul nu isi va pierde farmecul nici in sezoanele urmatoare, avand tot ce ii trebuie pentru a ramane mereu captivant. Torsul suplu este reliefat de croiala ajustata si manecile scurte ajustate.

Inspira-te din efervescenta vizuala propusa de designerii Poema si descopera piese pline de personalitate. Rozul pudrat va genera interes vizual in orice context, atragand fara efort privirile prin finetea culorii si dinamica formei. Tesaturile de efect sunt un melanj de simturi si emotie cromatica. Transforma nuanta dulce in emitator, imprimandu-ti pasiunea in fiecare gest si moment al zilei.

Rochie matlasata de toamna
Rochie matlasata de toamna

Feminitatea este surprinsa in fiecare detaliu al piesei, de la linia evazata care iti ofera libertate de miscare pana la silueta boema schitata de talia empire. Croiul cu tors ajustat, manecile Dolman si lungimea jucausa sunt detaliile ce pastreaza modelul in tendinte. Poart-o inedit cu ciorapi cu picouri si ciocate si bucura-te de complimente la fiecare aparitie.

Valoarea unei garderobe presupune sa investesti in rochii de toamna care trec prin filtrul personal, conferindu-le unicitate prin accesorizare sau, pur si simplu, prin naturaletea cu care le porti.  Miscarile lirice ale croiului lejer vorbesc despre sensibilitate si senzualitate deopotriva. Imperfectiunile sunt indulcite si devin contururi atragatoare sub tesatura bogata.

 

Pin It