O jacheta bine croita, cu linii simple si curate, nu are varsta. Purtata de la birou la cina, aceasta piesa de imbracaminte a incetat sa mai fie o simpla expresie a confortului si s-a transformat treptat in posibilitatea de a experimenta si mai mult cu texturi, culori si tendinte.

Ceea ce pui deasupra este remarcat imediat si prima impresie este definitorie. Investeste in modele durabile calitativ si stilistic, pentru ca le vei purta multe sezoane si trebuie sa fie usor adaptabile ocaziilor si varietatii de tinute pe care le abordezi.

Sacou rosu cambrat
Sacou rosu cambrat

Orice femeie trebuie sa detina un sacou care se aseaza perfect. Cu ajutorul acestuia, isi completeaza sau reinventeaza aspectul fara efort. Flexibilitatea este esentiala intr-o colectie bine gandita. Detaliile fac diferenta si transmit celor din jur cat de atenta esti cu propria imagine, grija care isi pune amprenta si pe planul profesional si nu numai.

Timpul si efortul depuse pentru a afisa un look impecabil vorbesc despre eleganta si aplomb, despre o femeie care nu lasa nimic la voia intamplarii si adora sa detina lucruri frumoase, anume conturate pentru a-i avantaja silueta si postura. Haina nu doar imbraca ci si cizeleaza. Croiala este cel mai important truc atunci cand vrei sa adaugi volum sau, dimpotriva, sa subtiezi.

Sacou galben cu centura
Sacou galben cu centura

Pentru evenimentele formale si birou, trebuie sa ai in garderoba blazere structurate in culori versatile. Bleumarin, negru, gri si maro sunt de regula cele dintai alegeri datorita prestantei si sobrietatii pe care le inspira, calitati cautate in mediul de lucru – vorbind insa de o piesa transformabila, chiar si aceste tonuri te vor ajuta sa creezi ansambluri interesante si relaxate, potrivite oricarui moment al zilei.

Sacoul office perfect este cel care se aseaza intocmai, fara surplus si fara sa stranga. Desi oferta pare limitata, exista si aici optiuni: cu o butoniera sau inchise la doua randuri de nasturi, revere ascutite ori rotunjite, cu buzunare sau fara, croite drept, cambrate, cu peplum.

Sacou negru cu revere
Sacou negru cu revere

Invitatiile cu dress code smart-casual iti vor permite sa-ti porti sacoul traditional preferat si o camasa intr-un mod degajat, cu pantaloni mai putin pretentiosi si chiar blugi. Obtii astfel chic minimalist lipsit de pretentii si totusi remarcabil. Daca te-ai plictisit de monocromie, imprimeurile sunt acel twist care plaseaza haina in tendinte.

Ce-ai spune de un blazer in carouri multicolore sau dungi? Ori poate arhicunoscutul motiv picior de cocos? Printurile clasice au avantajul de a arata bine in orice combinatie, an de an, indiferent de varsta. Imbogateste-ti garderoba cu modele din lana, tweed, viscoza, bumbac si tesaturi usoare si vei avea astfel piese-cheie pentru a-ti completa si desavarsi outfitul in fiecare sezon.

Sacou in carouri multicolore
Sacou in carouri multicolore

Cand vine vorba de timpul liber, nu exista restrictii dincolo de propriul gust. Ai deja o paleta de jachete neutre, acum adauga culori bogate si dinamice si accesorizeaza-le surprinzator. Previzibilul are momentele sale potrivite. Moda presupune insa si asumare, curaj, experimentare. Indrazneste sa porti rosu intens, portocaliu, vibrantul magenta, mustar aprins, albastru electric ori poate verde crud.

Lasa blazerul sa capteze atentia si sa vorbeasca despre fatetele personalitatii tale. Poarta-l pe umeri, cu manecile suflecate sau inchis cu o centura.  Aseaza-l-l peste o rochie cu print psihedelic monocrom si se vor pune reciproc in valoare, prin contrastul accentuat.

Sacou galben la doua randuri de nasturi
Sacou mustar la doua randuri de nasturi

Daca te-ai plictisit de rochiile de ocazie, exista o alternativa la fel de rafinata: un sacou elegant, de seara, combinat cu pantaloni drepti sau evazati cu talie inalta, din materiale sofisticate. Vorbim despre smoking-ul feminin, din catifea, satin, matase, dantela, cu revere sal si nasturi deosebiti. Cu o pereche de cercei spectaculosi si sandale fine, iti poti compune un look senzual si atragator, ce nu va fi uitat cu usurinta.

Fie ca mizezi pe un croi usor masculin, androgin, sau pe forme bine definite ce-ti pun in valoare liniile corpului, vei atrage atentia si complimentele. Pentru o aparitie de senzatie, blazerul trebuie sa fie insa croit frumos si tesatura de foarte buna calitate.

Sacou galben cu nasturi in contrast
Sacou galben cu nasturi in contrast

De la conservatorism la modern este o linie fina, dictata de cat de mult iti lasi creativitatea sa lucreze. Formele sunt simple – fara a-si pierde insa precizia – si gandite pentru a permite libertate de miscare si adaptabilitate. Cu mici trucuri de stil, poti avea un look diferit pe parcursul zilei pastrand piesele de baza.

Costumul office pe care l-ai purtat dimineata devine urban chic inlocuind camasa cu un tricou simplu si adaugand adidasi, sau te scoate din incurcatura la o cina neasteptata completandu-l cu o rochie atragatoare si pantofi deosebiti.

Sacou albastru la doua randuri de nasturi
Sacou albastru la doua randuri de nasturi

Pin It