Un palton bine croit, din lana

In sezonul rece, aceasta piesa vestimentara este cea dintai alegere pentru a-ti intregi tinutele office si casual, astfel incat sa arati impecabil in fiecare zi. O garderoba functionala presupune echilibru intre modele neutre si accente, minimaliste si sofisticate. Asigura-te, asadar, ca ai ceva potrivit pentru fiecare moment.

La birou este nepretuit clasicul palton negru, cu nasturi sau cordon, cu revere si uneori cu guler de blana. Este important sa investesti intr-un model atemporal si atent finisat, care sa isi pastreze forma si calitatea tesaturii chiar si dupa multe purtari. Pretul se regaseste in detalii. Rareori un produs ieftin va rezista uzurii si schimbarii tendintelor. De asemenea, vor fi nepretuite jachetele gri, bej, maro – cu variatiile sale – caci le poti integra in orice combinatie cromatica si adapta multor stiluri.

paltoane-midi-cambrate
Paltoane midi cambrate

Atunci cand ocazia permite, iesi din tipare. Ce-ai spune de o haina roz sau bleu care sa anime si sa bucure privirea? Sau de revere cu o bordura contrastanta, nasturi cu monograma, aplicatii deosebite? Experimenteaza si reinventeaza-te continuu, nu-ti fie teama sa depasesti sfera clasicului si sa surprinzi.

palton-roz
Palton scurt roz

Un trenci versatil

De la eternul trenci bej, cu centura, pana la modele manifest in culori vibrante, fiecare are rolul sau. Cameleonic, comod, atat de sic – orice femeie trebuie sa aiba macar unul in dulap. Poate fi purtat de dimineata pana seara, de la birou la cina. Nu va iesi niciodata din tendinte si da o nota sofisticata chiar si unei tinute relaxate de weekend. Sinonim cu Audrey Hepburn, astazi e mai usor ca oricand sa-l stilizezi in nenumarate feluri, fara sa-si piarda farmecul traditional.

Trench verde din bumbac
Trenci verde din bumbac

Nu privi hainele de purtat deasupra ca pe un impediment in a-ti etala stilul. Dimpotriva, sunt o sansa in plus sa-ti manifesti creativitatea pana la ultimul detaliu. Poarta-l inchis cu cordon sau pe umeri, va arata la fel de minunat in cadrul unui outfit elegant sau al unuia smart-casual ori sport. Nu exista limite.

Daca dress code-ul obisnuit te face sa alegi negru, bej, gri, bleumarin, in timpul liber vei capta privirile purtand un trenci kaki frumos cambrat, cu catarame decorative usor retro ori, poate, epoleti. Aparent dificil de combinat, te va surprinde cat de firesc il poti insera in alegerile zilnice si cate complimente vei primi datorita lui. Culoarea este twist-ul pe care il poti da croiului clasic. Ea vorbeste despre pasiunile, emotiile si  imaginatia purtatoarei.

trench-kaki-cu-epoleti
Trenci kaki cu epoleti

Tine cont de proportii si gaseste-l pe cel care ti se aseaza perfect. Suprapunerile pot genera volum nedorit. Mergi pe un model caruia centura sau cordonul ii defineste si mai acurat talia, conturand o silueta clepsidra. Umerii trebuie sa aiba acel accent care da prestanta hainei, fara a fi insa prea lati. In ce priveste tesatura, trenciul din bumbac ramane in topul preferintelor – nu se sifoneaza usor, este rezistent la uzura, nu se demodeaza niciodata.

trench-cambrat
Trenci cambrat

Geaca din piele

Simbol al culturii pop-rock si amintind de Marlon Brando si James Dean, jacheta sus-mentionata nu are varsta si va ramane intotdeauna o piesa fundamentala a garderobei. Mai mult decat un obiect vestimentar, este o declaratie de libertate, indrazneala, spirit vesnic tanar si de lipsa a prejudecatilor. O vei purta in infinite moduri, fiind probabil cel mai des intalnit exercitiu de imaginatie. Arata fabulos peste o rochie fina de ocazie si nu mai putin frapant alaturata unor pantaloni eleganti la dunga ori unor jeansi skinny.

geaca-biker
Geaca biker cu fermoare

Practica, sic si mereu la moda, geaca biker merita efortul financiar, permitandu-ti sa arati cool fara sa para ca te-ai straduit prea mult. Din piele naturala sau inlocuitori de buna calitate, in tonuri usor de abordat sau surprinzatoare, aceasta jacheta va deveni usor favorita ta. Te poti juca cu ansambluri ultra-feminine, pe care sa le scoti din tipare cu aerul sau rebel si degajat, sau poti compune un look edgy-masculin, cu mult negru si multa personalitate “sparte” de senzualitatea unui ruj rosu si a tocurilor ametitoare.

Daca nu esti adepta modelelor clasice, cumpara piese cu detalii de impact: fermoare multiple, capse, centura, culori si texturi ce amintesc de anii disco – galben, albastru, rosu, auriu, argintiu, lac ori aspect metalizat. Poarta-le cu aplomb si bucura-te de efectul asupra privitorilor.

Jacheta de blugi

Moderna si clasica in acelasi timp, geaca denim nu poate lipsi indiferent de statut. Chintesenta a modei strazii, o regasesti zi de zi in tinutele femeilor de pretutindeni. Acest articol de imbracaminte arata chiar mai bine cu trecerea timpului, aspectul uzat contribuind la farmecul sau. Poate fi croita ajustat sau supradimensionata, din material prespalat sau iconicul albastru inchis, cu buzunare multiple, fermoare, broderie.

geaca-blugi
Jacheta din blugi cu aspect uzat

Este usor de purtat si accesibila. In plus, exista o paleta vasta de culori. Poti apela la ea in orice sezon. Chiar si iarna are rolul sau aparte intr-o tinuta cu suprapuneri interesante. Iti plac piesele boyfriend? Alege un model mai lejer si mai lung pentru a transmite ideea de relaxare si efort minim. Poart-o pe umeri sau cu mansetele suflecate pentru a continua linia lipsita de pretentii – o rochie florala va dobandi astfel o nota boema si romantica intr-o seara racoroasa de vara.

Iti plac tinutele elegante si te temi de banalitatea denimului? Nimic mai simplu. Adauga-i un accesoriu pretios, cum ar fi o brosa sau cercei statement, si etaleaza-ti jacheta alaturi de o rochie sau o fusta maxi rafinata din matase, voal, satin, dantela. Acest amestec intre abordabil si fastuos atrage si incita, deoarece contrastele sunt echilibrul intre stil personal si tendinte.

Un bolero si o haina din blana

Blana ecologica nu mai este de mult timp un tabu, dimpotriva, a devenit omniprezenta in garderoba dedicata perioadei reci. Nu este doar o piesa ce iti ofera confort termic categoric, ci si acel rasfat opulent pe care ni-l putem permite. Arata si se simte fabulos, te face sa te simti speciala si pretioasa. Croita drept sau cambrata, scurta sau lunga, te imbraca si te evidentiaza. Nimic nu arata mai bine peste o tinuta de seara, cu un plic si sandale sau cizme elegante.

bolero-din-blana
Bolero din blana eco

Nu trebuie sa iti faci griji pentru versatilitatea sa, vei putea face combinatii neasteptate. Boleroul din blana este de efect la o iesire in club, purtat cu o rochie mini care-ti pune in valoare senzualitatea si sarmul si o pereche de cizme peste genunchi. Se potriveste minunat si unui outfit casual, daca stii sa te joci cu proportiile si texturile. In ce priveste culorile, si aici sunt necesare modele basic in jurul carora poti construi zi de zi. La fel de importante sunt si petele de culoare ce dinamizeaza si reinventeaza ansambluri simple.

O jacheta bej te va scoate din incurcatura indiferent de cromatica tinutei si de ocazie, in timp ce una verde face dintr-un mix negru o aparitie de neuitat. Fiindca aceste piese adauga volum, ai grija sa pastrezi restul hainelor cat mai apropiate de forma corpului. Nu uita de atitudine, haina nu trebuie sa copleseasca personalitatea purtatoarei, ci sa o completeze. Sunt departe zilele cand era dedicata doar femeii mature. In prezent nu varsta si statutul dicteaza, ci cultura stilistica si abilitatea de adapta si inova. La douazeci de ani, blana arata de milioane purtata cu pantaloni din piele si stiletto.

haina-de-blana-cu-revere
Haina din blana eco cu revere

Cateva cardigane pufoase

Puloverele deschise sau cu nasturi nu sunt niciodata indeajuns de multe. Din lana ori tricotaje fine, purtate relaxat sau cambrate cu o centura, aceste piese vestimentare sunt baza layering-ului trei sezoane pe an. Asigura-te ca ai varietate: uni, multicolore, cu diverse motive (preponderent geometrice) sau aplicatii. In ultimii ani moda strazii a impus preferinta pentru cele usor supradimensionate, pentru ca pot fi luate ca jacheta si au un aer mai relaxat.

cardigan gri cu ochiuri mari
Cardigan gri cu ochiuri mari

Cu ajutorul lor, iti poti purta oricand hainele mai subtiri si le poti face mai abordabile. Cu o pereche de cizme, rochia fluida din viscoza cu imprimeu o sa fie laitmotivul toamnei ce urmeaza. Adauga o geanta atragatoare si o palarie si vei obtine o tinuta de zi remarcabila, fara sa investesti prea mult timp. In secolul vitezei este important sa ai posibiltatea adaptarii hainelor in functie de moment. Daca rochia este una simpla, clasica, poti inlocui blazerul purtat la birou cu un cardigan confortabil si pantofii cu adidasi si esti gata sa-ti continui ziua, fara a fi nevoita sa-ti intrerupi activitatile.

cardigan-mustar-cu-buzunare
Cardigan mustar cu buzunare

Accentele fac diferenta. Nu investi numai in modele neutre, vei avea nevoie si de centre ale atentiei. Ce-ai spune de un tricotaj intr-o nuanta vibranta de galben, ce bine-dispune si individualizeaza? Sau poate verde, rosu, albastru? Nimic nu este interzis daca stii sa dozezi cromatica.

 

Pin It