Sunt departe zilele cand blazerul era destinat exclusiv vestimentatiei clasice, iar garderoba era sectionata in tinute office si cele destinate timpului liber. Dincolo de tendinte, ajustabilitatea piesei este cea care dicteaza importanta achizitiei. Mai ales atunci cand bugetul nu este nelimitat, vei cauta sa investesti in modele care nu se demodeaza usor si pe care le poti adapta mai multor stiluri si ocazii. O haina must have poate fi purtata in minim trei moduri.

Un croi simplu va arata la fel de bine si peste ani. Forma perfecta este cea care iti avantajeaza proportiile – de exemplu, chiar daca se poarta umerii cu mult volum, acestia nu vor complimenta o silueta cu soldurile inguste si talia putin definita. Daca in cazul altor piese defectele nu se remarca usor, geometria unui blazer trebuie sa functioneze impecabil. E important ca manecile sa aiba lungimea corecta, sa nu existe surplus nedorit, nasturii sa nu fie tensionati, sa te poti misca fara sa incomodeze, sa para lucrat anume pentru tine.

Albastru cobalt este culoarea manifest de care nu te vei plictisi niciodata. Suficient de intensa pentru a avea impact si totusi lipsita de ostentatie, stilizarea sa este mai accesibila decat pare la prima vedere. Spre deosebire de alte tonuri indraznete, are avantajul de a arata bine indiferent de varsta si culoarea pielii. Versatilitatea sa este incontestabila – poti purta fara probleme sacoul in speta de dimineata pana seara, trecandu-l de la office la casual si elegant.

La birou

Costum albastru electric
Costum albastru electric

Poarta-l cu fusta asortata si bluza simpla alba, alaturi de accesorii nude. Deux-pieces-ul este reinventat prin culoarea bogata si energizanta, iar lungimea fustei duce tinuta departe de comun. Daca exista un cod mai strict, sau pur si simplu nu te reprezinta alegerea, poti inlocui fusta cu o pereche de pantaloni conici si efectul va fi acelasi. Un sacou lung te va ajuta mai mult decat unul pana la talie. Nu incarca inutil ansamblul. Daca o bijuterie face zgomot atunci cand te misti, nu este potrivita pentru costum.

Timp liber

Blazer la doua randuri de nasturi
Blazer la doua randuri de nasturi

Sacoul albastru este usor de integrat in combinatii casual, mai ales datorita culorii vibrante si moderne. Lasa-l sa fie piesa de rezistenta a tinutei, atragand suficienta atentie singur. Pentru ca lungimea ii da un aer usor boyfriend, va arata foarte bine alaturi de o pereche de jeansi albi comozi, un tricou simplu si incaltari sport. Bineinteles, poti oricand inlocui sneakersii cu balerini si blugii cu o pereche de pantaloni skinny. Daca ti se pare banal ansamblul, accesorizeaza-l cu o esarfa atragatoare.

La cina

Sacou casual lung
Sacou casual lung

Pentru iesirile mai putin pretentioase, te poti juca cu stiluri si texturi aparent fara legatura. Rochia-camasa cu croi evazat si imprimeu grafic monocrom este pusa in valoare de contrastul cu blazerul albastru electric, iar acesta la randul sau se evidentiaza prin alaturare. Secretul este ca cele doua haine sa nu rivalizeze, ci sa se completeze. Fluiditatea rochiei si liniile curate ale sacoului bine lucrat creeaza un look actual si interesant fara efort. Daca vrei sa dai un aer pretios, ducand clar tinuta spre seara, adauga o pereche de sandale fine argintii si cercei remarcabili.

Pin It