Bijuteriile pot fi considerate prima forma de arta si manifestare a creativitatii umane, dovezile existentei lor datand dinainte de picturile rupestre si figurinele sculptate. Dar Homo Adornatus a insemnat mai mult decat o pledoarie estetica. De-a lungul timpului, dialogul dintre corp si obiectele de podoaba a fost indeosebi unul cultural, oferind informatii pretioase despre legaturi intre generatii, statutul social si politic, apartenenta la o anumita categorie sau cult. Printre primele coliere descoperite se numara spirale din Epoca Bronzului, chokere sumeriene gasite odata cu Comoara din Ur in Mesopotamia, gulere de aur din Egiptul Antic. Renasterea poate fi considerata apogeul popularitatii lor, picturi celebre marturisind placerea aristocratiei pentru opulenta.

Dupa efervescenta chokerului in perioada hippie si mai ales in anii ’90, iata cum 2021 il aduce din nou in prim-plan, devenind cel mai dorit accesoriu al sezonului. Colierele si braurile tip banda din cristale stralucitoare aplicata pe catifea neagra sau organza fac senzatie oriunde vei merge. Sunt detalii rafinate, super sic, care nu se vor demoda. Le vedem pe scena, in cinematografe, pe covorul rosu, pe strada. Vin in atat de multe culori si forme incat este imposibil sa nu gasesti ceva care sa te reprezinte. Auriu si argintiu dispuse pe negru te vor ajuta sa compui look-uri stralucitoare si sa fii incantatoare la orice eveniment. Cu ajutorul lor poti reinventa o garderoba basic fara a investi mult.  Descopera noua colectie POEMA si alege-ti preferatele, da savoare fiecarei aparitii.

Chokerul, detaliul glamour al sezonului

Choker banda cu aplicatii argintii
Choker banda cu aplicatii argintii

Departe de a fi un accesoriu frivol, un choker are o carisma incredibila, comunicand cu purtatorul intr-un mod unic, completandu-l, potetandu-l sau transformandu-l total. Este fie o extensie a personalitatii, vorbind despre o identitate asumata, fie un manifest aspirational. Anii ’90 au dus celebra bijuterie la rang de icon, apetenta celebritatilor si designerilor pentru ea facand-o sa rezoneze puternic in moda strazii. Femei din lumea intreaga adora aceste coliere si le poarta pretudindeni, inserandu-le in exercitii de stil variate, de la simplu la excentric. Atitudinea da intotdeauna tonul, iar cea potrivita face purtabil chokerul tau cu cristale chiar si la o tinuta compusa dintr-un tricou alb si vechea pereche de jeansi.

Choker tip banda cu cristale
Choker tip banda cu cristale

Nu te teme sa experimentezi, cele mai frumoase look-uri n-au insemnat combinatii predefinite, ci imaginatie si un grad de insolenta fata de reguli. Moda trebuie sa inspire, sa dea un imbold, nu sa te uniformizeze. Accesoriile condimenteaza aparitia si te scot din anonimat. Fie ca vorbim despre o banda-bijuterie ori despre un brau cu aplicatii, efectul wow este garantat. Oricat de basic ar fi hainele pe care le alegi, nu vei trece neobservata. Atunci cand vrei sa iti upgradezi garderoba fara sa schimbi mult, accesoriile sunt solutia potrivita. Accesibile, spectaculoase, cameleonice, ele te scot de fiecare data din incurcatura. Rasfata-te cu piese din colectia capsula POEMA si te vei remarca de fiecare data.

Colier stralucitor ajustabil
Colier stralucitor ajustabil

Mizeaza pe accesorii de efect

Iubim catifeaua, clasicul peren pe care il regasesti mereu cu aceeasi incantare, reminiscenta luxurianta a unor vremuri aparte. Datorita stratului somptuos de bucle, culorile sale au o profunzime pe care nicio alta tesatura nu o poate reda. Textura deosebit de fina seduce purtatoarea si captiveaza privitorul, invaluindu-le simturile. Colierele si braurile tip banda din cristale stralucitoare aplicata pe catifea neagra fac senzatie oriunde vei merge. Sunt detalii rafinate, super sic, care nu se vor demoda. Le vedem pe scena, in cinematografe, pe covorul rosu, pe strada. Vin in atat de multe culori si forme incat este imposibil sa nu gasesti ceva care sa te reprezinte, sa te completeze.

Brau cu cristale argintii
Brau cu cristale argintii

Ne-am gandit la importanta unei garderobe practice, asadar toate accesoriile noastre sunt ajustabile. Astfel, un brau poate fi purtat si peste o tesatura fina, vaporoasa, dar si peste un palton calduros care adauga taliei cativa centimetri. Sistemul de prindere facil te ajuta sa obtii circumferinta potrivita fiecarui context. Si, de ce nu, in acest fel il poti imprumuta si unei prietene. Preturile accesibile te inspira sa daruiesti bucurie si celor din jur. Daca nu te-ai gandit inca la cadourile de sarbatori, ce-ai spune de un choker sau un brau pretios? Iar daca nu stii ce sa alegi, opteaza pentru un card cadou pe care il poti incarca cu sume pornind de la 50 lei. Acum este atat de simplu sa o surprinzi!

Choker cu organza si cristale aurii
Choker cu organza si cristale aurii

Pin It