O tinuta bazata exclusiv pe negru are o estetica sofisticata imuna la tendinte. Sobrietatea non-culorii nu este intimidanta, ci are o eleganta soptita greu de imitat. Atunci cand imbina creativitatea cu functionalul, minimalismul nu are nimic in comun cu platitudinea. El defineste chic-ul simplu, proaspat si lipsit de complicatii. Naturaletea monocromiei intensifica tinuta mai mult decat ar fi putut-o face accesorizarea extrema. A te imbraca pentru propria placere, fara a bagateliza confortul, este mai important decat a concepe aparitii intimidante si greu de asimilat.

TOP 5 TINUTE NEGRE DE EFECT

Rochie de toamna cu nasturi si cordon
Rochie de toamna cu nasturi si cordon

Nu exista garderoba solida fara cateva tinute negre. Versatilitatea rochiei midi o face esentiala pentru un stil complex, femeia urbana avand nevoie de elemente basic pe care le poate valorifica in cat mai multe momente. Linia clos, nasturii si cordonul dau un plus de functionalitate produsului. Esti gata in 2 minute, atat pentru birou, cat si pentru timpul petrecut in afara lui. O palarie din fetru te ajuta sa particularizezi compozitia, dandu-i o tusa personala. Bunul-gust este definitoriu pentru orice aparitie.

Rochia evazata vorbeste despre acel chic extrovertit si rezoneaza puternic in memoria privitorilor. Miscarea faldurilor are atitudine si adancime. Bumbacul ii confera confort in orice anotimp. Cordonul accentueaza forma fit-and-flare si cizeleaza trecerea de la ajustat la evazat. Manecile lungi o fac potrivita pentru tranzitia de la tinute pentru inceputul de toamna la suprapuneri complexe.

Rochie cambrata cu funda in contrast
Rochie cambrata cu funda in contrast

Perfectiunea si inocenta fundei albe intalnesc grafica temperata a micii rochii negre, in antiteza cu nonconformismul lungimii. Croiala cambrata are un design curat, bine definit, care modeleaza o silueta adolescentina cu forme subtile. Rochia scurta imbraca o Lolita moderna, dezinvolta, constienta ca atrage privirile pretutindeni. Prezenta sa ravisanta este memorabila, fara a mai avea nevoie de artificii elaborate. Sunt suficiente o pereche de ochelari de efect si cizmele preferate, cu toc geometric.

Lungimea pune in valoare picioarele fara a exagera. Datorita tonului sobru, nu poate fi vorba despre o senzualitate stridenta, nepotrivita in mediul de lucru. Dimpotriva, vorbim despre o feminitate delicata.  Simplitatea este intotdeauna la moda, asadar ramai in sfera minimalista si lasa detaliul contrastant, funda, sa fie singurul punct de interes. Chiar daca soarele a facut un pas inapoi, ne pastram feminitatea optand pentru siluete care o pun in cea mai buna lumina.

Fusta mini si sacou la doua randuri de nasturi
Fusta mini si sacou la doua randuri de nasturi

In mare voga in anii ‘70, fusta scurta inchisa cu nasturi revine puternic in lumina reflectoarelor datorita caracterului ciclic al tendintelor. In 1960 Mary Quant revolutionase lumea modei cu neconventionala lungime, numindu-si modelul-emblema minijupa, dupa masina ei preferata – Mini Cooper. Nu era doar o expresie a optimismului si exuberantei acelor ani. Simboliza consolidarea pozitiei femeii in societate, nou acceptata ei senzualitate, independenta si libertate de exprimare.

Talia inalta ramane un must-have. Dincolo de vibe-ul retro pe care il acorda, este vorba despre usurinta cu care modeleaza o silueta mai supla si mai inalta. Modelele low waist au avut o aparitie efemera, sustinuta doar de fascinatia pentru nou. In schimb, adoratia pentru proportiile conturului de clepsidra a motivat nenumarate colectii pana in prezent. Fusta mini a fost modul in care femeile din lumea intreaga au trimis mesajul emanciparii. Remarca-te purtand fusta POEMA cu un blazer la doua randuri de nasturi si ciocate cu motive embosate.

Bluza cu funda si fusta mini neagra
Bluza cu funda si fusta mini neagra

“All black with a twist” este expresia preferata a celor ce adora monocromia finisata cu un detaliu eterogen. Linia cambrata profileaza armonia formelor, in oglinda cu senzualitatea fustei mini cu talie inalta. Proportiile sunt echilibrate, iar tinuta este pastrata in sfera minimalista. Echilibrul dintre armonia formei si calitatea executiei este reliefat de bluza alb-negru. Geanta lacuita, cu efect piele de crocodil, rafineaza combinatia si o indeparteaza de apatia formulelor-cliseu.

Fusta mini isi dovedeste, inca o data, utilitatea in vestimentatia moderna. Renunta la jerseurile stretch, cu un aer mai putin formal, si opteaza pentru o piesa din stofa usor elastica. Este suficient de subtila pentru a nu epata, mentinand tinuta in sfera sigura si, in acelasi timp,conferindu-i prospetime. Bluza cu guler si funda intregeste combinatia neutra, dar stilata. Vei arata intotdeauna “la patru ace”, fara sa petreci mult timp gandindu-ti lookul si fara a investi major. Simplitatea cizelata are stabilitate si credibilitate in efemeritatea tendintelor.

Rochie neagra cu volan
Rochie neagra cu volan

In fiecare toamna, femeile regasesc pasiunea de a purta rochii din materiale placute , a caror functionalitate imperioasa pentru temperaturile mai scazute incorporeaza o nota sic. Raman, desigur, esentiale confortul si usurinta inserarii modelului in cat mai multe exercitii de stil. Latura estetica nu este, insa, subestimata. Fie ca optezi pentru piese ce urmeaza fidel conturul sau jerseuri cu o linie relaxata, versatilitatea le face potrivite oricarui moment al zilei.

Non-culorile au dramatism, mister si profunzime. Aparitia este una fresh, tinereasca fara conditia varstei – este, in fapt, o declaratie de independenta si de senzualitate asumata. Surprinde purtand rochia cu bocanci statement, obtinand astfel un look admirabil si foarte usor de purtat. Crepul moale accentueaza volumul volanului, facand rochia sa se miste melodios cu fiecare pas. Lasa-ti imaginatia sa exploreze gama larga de forme, filtrand tendintele pentru a obtine un ansamblu atragator, care te defineste si te pune in valoare.

Pin It