Cuprinzand deopotriva pasteluri delicate si tonuri indraznete, dramatice, colectia de primavara-vara 2020 incanta simturile prin accentuarea feminitatii si pasiunea pentru fiecare detaliu. Lumina, vitalitate, jocuri de volum, simplitate dusa la o estetica sofisticata si modernitate durabila – acestea sunt notele distinctive ce definesc piesele gandite de designerii POEMA pentru sezonul in speta. Spectrul cromatic a devenit indispensabil in cultura globala, culorile reflectand trairile si ideile purtatoarei. Este, asadar, un instrument marcant in comunicarea nonverbala. Hainele pe care le alegem transmit mesaje subliminale si creeaza conexiuni la nivel psihologic.

Impregnat cu o puternica rezonanta, albastru cobalt evoca infinitul cerului si ne incurajeaza sa privim dincolo de evident, provocandu-ne sa gandim mai profund si sa deschidem fluxul de comunicare. Considerat cea mai scumpa nuanta folosita de pictorii renascentisti, se obtinea din pulberea pietrei semipretioase lapis lazuli. Aceasta piatra a fost descoperita in minele din Afghanistan si importata in Europa in secolele XIV-XV de comerciantii italieni. Pigmentul natural initial este surprins in faimosul tablou “Fata cu cercel de perla”, pictat de olandezul Johannes Vermeer in 1665. Chiar daca industria textila se axeaza actualmente pe coloranti sintetici, albastru ramane nobilul garderobei si are o incarcatura emotionala aparte. Poarta-l si vibreaza.

Bumbacul, traditionalul modern

Rochie de primavara din bumbac
Rochie de primavara din bumbac

Cu proportii perfecte care flateaza si descriu silueta feminina in pur stil clasic, rochia clos cu lungime midi este mai mult decat vestimentatie. Este un etalon al bunului-gust ce armonizeaza forma, culoare, textura si mestesug. Functionalul intalneste eleganta. Geometria si finisajele perfecte sunt evidentiate de adancimea nuantei alese, in timp ce bumbacul fin ofera un deliciu tactil. Volumul croiului evazat acorda libertate de miscare si confera piesei un aer jucaus, faldurile infiorandu-se domol la fiecare pas, asemenea unor valuri misterioase. Liniile curg firesc.

Albastru, culoarea vedeta a primaverii 

Rochie casual midi cu decolteu petrecut
Rochie casual midi cu decolteu petrecut

Albastru este culoarea manifest de care nu te vei plictisi niciodata. Suficient de intens pentru a avea impact si totusi lipsit de ostentatie, stilizarea sa este mai accesibila decat pare la prima vedere. Spre deosebire de alte tonuri temperamentale, are avantajul de a arata bine indiferent de varsta si culoarea pielii. Te pune in valoare fara a-ti estompa personalitatea. Vor remarca femeia si haina deopotriva, simbioza fiind deplina. Piesa este dezirabila mai presus de tendinte, iar calitatea inalta a materialului o investeste cu perenitate. Te vei putea bucura de ea mult timp. Pentru o primavara cu stil, accentueaza-i talia cu o centura din piele moale si poart-o cu incaltari cu toc geometric.

Rochia midi, perfecta in orice sezon

Rochie clos cu anchior suprapus
Rochie clos cu anchior suprapus

Look-ul propus este unul atragator si actual, acel mult dorit chic fara efort. Garderoba femeii urbane presupune o doza de independenta, incredere in sine nedisimulata, pasiune pentru activitatile dinamice – fara a exclude, insa, grija pentru imagine si cochetarie. Rochia de primavara este o doza de buna dispozitie care redefineste feminitatea intr-o maniera proaspata. Lasa-ti imaginatia sa exploreze, filtrand tendintele pentru a obtine un ansamblu care te defineste si te pune in cea mai buna lumina. Electrizeaza simturile in griul cotidian si da glas unei personalitati efervescente. Transforma culoarea in emitator, imprimandu-ti individualitatea in fiecare gest si moment al zilei.

Pin It