Interesul pentru Tomboy Chic dateaza din anii 1920-1930, stilul facand furori in fascinanta decada Jazz Age. Marlene Dietrich, Greta Garbo si Mademoiselle Chanel imprima in istoria modei ansamblul minimalist format dintr-o camasa relaxata, o pereche de pantaloni la dunga si un taior impecabil lucrat – nu lipseau, desigur, inconfundabilul sirag de perle, iconicul ruj rosu si scandalosul porttigaret.

Senzualitatea dezinvolta a ingemanarii liniilor masculine cu cele feminine indeparteaza look-ul de platitudinea cotidiana. Lejeritatea mixului iti permite sa te bucuri de fiecare moment si sa te joci cu aerul sau fresh si cameleonic, adaptandu-l usor de la birou la o iesire cool. Moda nu inseamna constrangeri si o delimitare austera a stilurilor. Clasicul nu exclude modernul, dimpotriva, va constitui intotdeauna nucleul unei geometrii impecabile. Creativitatea este liberul arbitru.

Costumul negru, confortul cameleonic

Costum cu blazer frac si bluza pastelata
Costum cu blazer frac si bluza pastelata

Pentru o primavara chic, POEMA iti propune sa investesti inspirat intr-un taior perfect, care imprumuta surprinzator din structura fracului. Sezon dupa sezon, aceasta piesa va ramane emblematica prin simplitatea sa rafinata. Arhitectura curata este remarcabila si magulitoare, complimentand deopotriva o silueta androgina si una voluptoasa. Este important sa acorzi atentie detaliilor, astfel incat sa para anume lucrat pentru tine: manecile sa aiba lungimea corecta, nasturii sa nu fie tensionati, sa se aseze fidel pe liniile corpului – fara a restrange, insa, miscarile.

Sacou cambrat cu revere si nasturi marmorati
Sacou cambrat cu revere si nasturi marmorati

Costumul negru este esential intr-o garderoba complexa. Definitoriu in mediul de lucru si eticheta fara varsta a bunului-gust, te va ajuta sa-ti conturezi o aparitie frapanta in orice moment al zilei. Mult mai confortabili decat o fusta creion, pantalonii tigareta purtati cu pantofi oxford cu platforma arata modern si proaspat in stereotipurile ce compun moda strazii. Sobrietatea specifica deux-pièces-ului este indulcita de bluza pastelata cu guler Perkins si de atitudinea jucausa. Nonconformismul si inventivitatea fac diferenta intre un simt al modei nativ si cel studiat.

Deux-pièces negru, de la office la casual
Deux-pièces negru, de la office la casual

Palaria Fedora, o geanta postas roz pudra cu accente burgundy si pantofii lacuiti foarte comozi finiseaza tinuta. Feminitatea este subliniata prin contrastul cu elementele masculine, impunand o noua perspectiva asupra versatilitatii unor piese simbol. Acest outfit surprinde mult mai bine o personalitate sofisticata, a carei expresivitate nu are nevoie de prea multe artificii pentru a fi memorabila. Buclele relaxate imprima o nota de eleganta frantuzeasca ansamblului, imbinand fragilul si formalul cu o naturalete greu de imitat. Numai ca in loc sa imprumuti haine din garderoba iubitului, asa cum presupunea la origine, acum ai la dispozitie propriile piese “baietesti” ultra chic.

Pin It