Acolo unde arta si moda se suprapun, prinde contur rochia de seara care spune o poveste despre culori si forme desavarsite. Imbinand rafinament, functionalitate si emotie, aceasta piesa de imbracaminte este epitomul feminitatii si al pasiunii pentru frumos.

Dincolo de tendinte, ramane o expresie a personalitatii complexe, carismei si elegantei purtatoarei. Cum alegem rochia potrivita? Iata cateva considerente care te vor ajuta sa ai o aparitie admirabila de fiecare data:

Gaseste armonia intre eticheta evenimentului si stilul propriu

Nu privi dress code-ul drept conservatorism si ingradire, ci mai degraba ca pe un indrumar care stimuleaza creativitatea in jurul bunelor maniere vestimentare. Daca iti plac culorile si croielile clasice, la o petrecere formala vei arata minunat purtand o rochie conturata impecabil din materiale atemporale: dantela, catifea, satin, tafta, voal fin ori etericul tul.

Rochie dantela cu maneci bufante
Rochie din dantela cu maneci bufante

 

Cand evenimentul permite mai mult decat simplitate sofisticata, poti alege modele si tonuri indraznete sau aplicatii pretioase. O rochie de ocazie din paiete, cu spate gol, va atrage intotdeauna privirile prin increderea in sine si senzualitatea purtatoarei. Nuantele efervescente si pasionale iti vor sublinia energia, lipsa de prejudecati si curajul. 

Rochie petrecuta cu paiete
Rochie petrecuta cu paiete

Acorda deosebita atentie formei si tesaturii

Nu ceda tentatiei de a cauta rochii ieftine, sacrificand calitatea si detaliile, ci gaseste un echilibru. O silueta croita ireprosabil nu doar complimenteaza si corecteaza proportiile, ci face produsul purtabil si peste ani. Fie ca vorbim despre o forma clos fluida sau rochii sexy bodycon ce urmeaza fidel liniile corpului, trebuie sa se aseze frumos.

rochie-bodycon
Rochie bodycon cu maneci peplum

Mai important decat a fi un concept in voga este sa-ti bucure simturile

Nimic nu se compara cu placerea de a purta rochii lungi, care te fac sa te simti speciala. Tesaturile bogate si croielile extravagante nu sunt rezervate doar petrecerilor exclusiviste. Fiecare femeie isi doreste o aparitie fabuloasa si memorabila. Indrazneste sa captezi atentia alegand, spre exemplu, o rochie maxi cu slit indraznet si volane asimetrice.

Rochie lunga cu crapeu
Rochie lunga cu crapeu

Iubeste-ti corpul si nu te ascunde sub haine cu proportii nefericite

Cauta-ti punctele forte si pune-le in valoare. Exista o varietate de modele menite sa te faca sa arati minunat. Rochiile scurte echilibreaza siluetele mignione si delicate, iar cele midi sau lungi imbraca perfect o doamna mai inalta. Un decolteu adanc distrage atentia de la partea inferioara si reliefeaza un model altfel clasic, in timp ce un clos mini subliniaza o pereche de picioare frumoase. 

Rochie tafta
Rochie din tafta

Joaca-te cu suprapuneri si aplicatii si foloseste-te de structura. Croiul evazat are darul de a pune in evidenta bustul si talia disimuland soldurile. In contrast, un croi conic evidentiaza conturul facandu-te sa arati foarte feminina. Cel drept se potriveste de regula majoritatii tipologiilor si poti investi in cateva piese pentru evenimentele cu un dress code relaxat.

Pin It