De la legendara fotografie cu Marilyn Monroe in costum de baie la hitul lui Brian Hyland “Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini”, bulinele au ramas un paspartu stilistic ce transcede tendintele si reapare cu regularitate in prim-plan. Acest imprimeu cameleonic este deopotriva retro si modern, elegant dar si jucaus, spectaculos si totusi abordabil.

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe

In 1954 rochia cu buline creata de Christian Dior a fost cel mai bine vandut produs al colectiei revolutionare „New Look”, colectie ce avea sa ramana in istoria modei pentru redefinirea siluetei feminine, a volumelor si lungimii. Complimentand forma de clepsidra si punand in valoare umerii, bustul si talia, modelul ramane de actualitate si a fost reinterpretat divers de-a lungul anilor.

Dior 1957
Dior 1954

Givenchy, Jean Patou si Oleg Cassini sunt doar trei dintre designerii care au dus imprimeul alb-negru la rang de arta, folosindu-se de forme si texturi elegante. Publicul a apreciat prospetimea si senzualitatea, femeile fiind incurajate sa se imbrace pentru sine si sa se bucure de complimente. Se folosesc materiale fluide si linii romantice, accesorizate rafinat cu manusi si palarii.

Rochii Vintage
Rochii Vintage

Printul iconic devine laitmotiv la Hollywood fiind purtat spectaculos de Grace Kelly, Ava Gardner, Natalie Wood, Katherine Hepburn sau Rita Hayworth. Cinematografia a fost intotdeauna inspiratie semnificativa pentru lumea modei, dictand sau statornicind tendintele.

Hollywood Retro
Hollywood Retro

Cum purtam bulinele in 2019? Iata cateva repere:

Bluza monocroma
Bluza cu buline si cravata

Bluza monocroma cu cravata este o piesa aparte, usor de adaptat mai multor stiluri si momente. O poti purta la birou alaturi de o fusta evazata neagra si un accesoriu-accent, menit sa anime si sa dea un suflu nou contrastului clasic.

Arata minunat si tineresc alaturi de un costum verde si incaltari sport, indulcind aerul altfel pretentios al deux pieces-ului si facandu-l purtabil in orice moment al zilei.

Sau ce-ai spune de un mix cu o pereche de pantaloni conici caramizii si un trench gri cu croi relaxat? Indiferent de alegere, este o investitie versatila de care nu te vei plictisi niciodata pentru ca, indiferent de sezon, poti construi infinit in jurul ei.

Polka Dots
Polka Dots

Bulinele negre pe fond maro sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa dai un aer modern imprimeului. Cromatica, desi cuminte, atrage atentia si potenteaza croielile simple.

O bluza cu funda aplicata va inveseli proverbialii pantaloni negri cu pense si talie inalta, compunand o tinuta interesanta pentru o zi de lucru. Chiar daca preferi tinutele conservatoare si nu ai curaj sa abordezi combinatii complexe, din cand in cand e reconfortant sa iesi din zona sigura si sa inlocuiesti o haina comuna cu una mai expresiva.

Rochiile cu print sunt piese de rezistenta ale garderobei. In functie de preferinte si conformatie, ai la dispozitie modele midi sau scurte, simple ori divers accesorizate – o centura, revere, guler, drapaje discrete. Alege motive simple si linii relaxate, care nu se demodeaza si pot fi purtate fara probleme intreaga zi.

Picouri
Picouri

Picourile inveselesc o garderoba conservatoare, axata pe modele simple. Grafica discreta permite inserarea lor si in ansamblurile office rigide, adaugand personalitate.

Clasica fusta midi evazata se reinventeaza prin micro imprimeu, iar forma sa lejera flateaza orice silueta, indiferent de varsta. O pereche de pantaloni tigareta alb-negru isi va gasi intotdeauna locul in dulap in orice sezon. Combina cu o bluza basic alba si vei avea un look curat pentru o aparitie impecabila la birou.

Rochiile sunt cea dintai alegere cand vrei sa imbini eleganta si confortul pentru a adapta usor tinuta de la un moment la altul. Gaseste design-ul care te avantajeaza si, cu ajutorul printurilor, da un suflu nou culorilor rezervate. Motivul ramane popular chiar daca tendintele aduc schimbari in dimensiune, nuante si texturi.

Buline din doua
Bluze elegante cu buline

Nu-ti fie teama sa imbraci buline la evenimente, arata la fel de bine in combinatii elegante ca si in cele lipsite de pretentii. Adori monocromia dar iti doresti, totusi, un element surpriza? Mizeaza pe un model cu spate deosebit, inchis cu funde. Este exact cat trebuie pentru a fi senzuala si feminina fara ostentatie, iar contrastul ramane unul rafinat, indiferent de tendinte.

Vei arata minunat purtand o bluza din voal cu detalii aurii si funda supradimensionata. Transparentele au mister si carisma, inlocuind cu succes un decolteu amplu. Pentru un plus de eleganta, apeleaza la detalii de efect – ce-ai spune de maneci vaporoase cu mansete volan sau o funda bogata prinsa lateral?

Pin It