In 1960, Mary Quant schimba lumea cu revolutionara ei minijupa. Acei controversati 6-7 cm deasupra genunchilor aveau sa devina simbol al spiritului tanar si al unei noi viziuni politice, sfidand prejudecatile vremii si investind segmentul feminin cu o libertate de exprimare fara precedent.

Femeia nu mai este doar sotie si mama, ci incepe sa fie preocupata de cariera, gandind si imbracandu-se neconventional. Nu a castigat doar dreptul de a intra in cabina de vot, acum e libera sa isi accepte si puna in valoare senzualitatea si indrazneala.

Supermodelele Twiggy si Jean Shrimpton purtau fusta mini fara dresuri, cu naturalete si nonsalanta, iar Jackie Kennedy alege un model plisat alb la nunta cu Aristotel Onassis. Debbie Harry, solista Blondie, ii da o noua dimensiune alegand modele surprinzatoare din piele sau PVC purtate cu ciorapi plasa si cizme inalte. Nu mai este o simpla piesa vestimentara, devine un stil de viata.

Mini-skirts
Mini-skirts

O fusta din in este must have-ul sezonului insorit, aducand culoare si prospetime garderobei. Tesaturile din fibre naturale, sustenabile, sunt independente de tendinte. Dincolo de design-ul atragator, piesele realizate din materiale usoare sunt preferate pentru functionalitatea si lejeritatea lor. De asemenea, ele vorbesc despre calitate premium, deoarece pregatirea si prelucrarea fibrelor implica procedee laborioase finalizate prin durabilitatea rezultatului obtinut. Este important sa investesti in haine care nu se demodeaza si au farmec etern.

Pentru un efect deplin, alege tonuri desprinse din cutia cu creione colorate. Considerat cea mai fericita culoare a spectului, galbenul este reprezentativ pentru Manipura – chakra plexului solar. Cand aceasta chakra a vointei si vitalitatii este activata, persoana este ajutata sa isi descopere forta interioara si sa isi canalizeze energia pe indeplinirea idealurilor. Accentele transmit vibratii si caldura, optimism si creativitate. Iata cum poti purta minijupa galbena:

Fusta mini din in
Fusta mini din in

Daca iti plac tinutele elegante, asorteaz-o unei bluze din voal cu dungi monocrome. Cele doua tesaturi, aparent nepotrivite ca si textura, se potenteaza reciproc. Delicatetea si fluiditatea voalului se completeaza cu aerul degajat al inului, compunand un ansamblu cochet si ingrijit. Contrastul frapant va atrage complimente oriunde vei merge. O pereche de pantofi stiletto basic si o poseta trendy sunt tot ce mai trebuie pentru a desavarsi combinatia, fara a distrage atentia de la piesele principale.

Fusta scurta mustar
Fusta scurta mustar

Costumul este cea de-a doua varianta de tinuta propusa. Un sacou lejer si fusta scurta cu centura intr-o nuanta solara energizeaza si aduc buna dispozitie nu doar purtatoarei, ci si privitorului. Starea de spirit poate fi usor schimbata cu ajutorul cromaticii. Coordonarea ramane mereu la moda, iar un set presupune efort minim. Tricoul simplu preferat, o pereche de sneakersi comozi si un rucsac incapator fac ansamblul purtabil chiar si in vacante. Pentru o nota chic, adauga o esarfa deosebita.

Fusta mini din in cu centura
Fusta mini din in cu centura

Un contrast clasic galben-negru compune o alta tinuta comoda. Poarta-ti fusta cu un sacou casual cu maneci rulate si croi drept, lipsit de revere pentru a-i sublinia lejeritatea. Topul ales este unul basic, cu anchior si maneci midi. Ca si in combinatia precedenta, esarfa personalizeaza si da o eleganta discreta. Accesorizarea te individualizeaza in marea de outfituri stereotipice si te ajuta sa ai mereu o aparitie fresh, fara a investi major.

Pin It