Sarm parizian

Cel dintai look pe care il poti contura cu ajutorul unui sacou in carouri presupune o eleganta lipsita de excese, acel minimalism gandit astfel incat sa nu para ca te-ai straduit prea mult. Orice garderoba functionala contine o serie de piese basic, pe care le poti combina infinit intre ele, mizand uneori pe un accent sau un element surpriza – o esarfa, o bijuterie deosebita, o palarie sau o sapca trendy.

Frantuzoaicele reusesc sa creeze un melanj rafinat intre clasic si actual, alegand intotdeauna forme croite impecabil si o cromatica atemporala. In felul acesta, nu esti pusa in ipostaza de a nu avea nimic nou de purtat. Elementele neutre sunt usor transformabile si, jucandu-te abil cu 6-7 piese, obtii nenumarate tinute. Este important sa selectezi croieli si imprimeuri versatile, asa cum este si acest sacou cu print geometric.

Ceea ce imbraci ar trebui sa fie in primul rand practic si confortabil, gata de purtat de la birou la cina. O pereche de pantaloni negri evazati te va scoate din incurcatura. Opteaza pentru un model cu talie inalta si fara prea mult volum, un truc la indemana pentru a subtia si alungi. Acesti pantaloni se integreaza perfect indiferent de stil si nu se demodeaza. Combina-i cu un top simplu, cu anchior. Sacoul maro cu dungi rosii devine, astfel, centrul interesului in tinuta all black.

Sacou carouri cu butoniera
Sacou carouri cu butoniera

Simplitate sofisticata

Blazerul arata minunat purtat peste “mica rochie neagra”. Silueta de clepsidra a rochiei simple si scurte primeste un suflu de prospetime prin suprapunerea hainei relaxate si usor masculine. Lungimea sa pretentioasa nu ar fi facut-o cea dintai alegere pentru o tinuta de zi cu zi. In aceasta combinatie, insa, devine abordabila si relaxata.

Estetica fina este pastrata de linia curata a sacoului cu detalii clasice: revere ascutite crestate, umeri cu prestanta si inchidere cu un nasture. Coco Chanel adora aceasta piesa vestimentara pentru ca, inainte de orice considerent, reprezenta sclipirea emanciparii feminine. Cu ajutorul sau, personalitatea si infatisarea purtatoarei cunosc metamorfoze nebanuite.

Nu-ti fie teama ca ansamblul va parea lipsit de creativitate si nepotrivit tendintelor. Chiar daca siluetele sunt traditionale, sunt reinventate prin detalii. Obisnuita monocromie a carourilor este inlocuita de un melanj jucaus intre fond si linii colorate, indepartandu-le de conformism. O geanta interesanta si o pereche de botine nude vor completa acest look tineresc si atragator.

Sacou carouri cu un nasture
Sacou carouri cu un nasture

Casual chic

Cu ansamblul potrivit, poti sa fii chic si casual in acelasi timp, fara sa sacrifici confortul. Secolul vitezei a dat nastere unei noi zone estetice, cea in care adaptabilitatea este esentiala. O tinuta trebuie sa contina cel putin un element pe care il poti pastra si in urmatorul moment al zilei. O astfel de piesa este blazerul geometric, in jurul caruia poti construi infinit.

Poarta carourile cu un tricou alb simplu si o fusta mini din piele si vei avea combinatia perfecta pentru o plimbare sau o cafea cu prietenele. Incaltarile sport dau un caracter urban dinamic si relaxat. Chiar daca stofa pare pretentioasa si mult mai potrivita stilului office, isi gaseste usor locul in completarea unui mix relaxat tocmai prin ineditul contrastului cu piele si bumbac.

Daca nu iti plac fustele mini, alege-le pe cele creion sau A-line. Nu vei pierde ideea de baza a tinutei si libertatea de miscare. De asemenea, sneakersii pot fi inlocuiti cu o pereche de botine din piele intoarsa cu toc bloc mic. Pastreaza aerul minimalist si renunta la accesorii, intrucat sacoul atrage suficient atentia.

Sacou cu imprimeu geometric
Sacou cu imprimeu geometric

Carouri si denim

O combinatie cunoscuta cu care nu poti da gres niciodata. Daca iubesti jeansii si ii preferi oricaror alti pantaloni, nu este nevoie sa renunti la ei. Mergi pe un model usor evazat, cu o linie simpla si o culoare clasica. Pentru a pastra aerul degajat si British al tinutei, stai departe de aplicatii si aspect uzat. Astfel, vei purta ansamblul si la birou – insa doar daca dress code-ul companiei nu este unul rigid.

Forma structurata a blazerului si cromatica neutra il transforma in preferatul garderobei. Este o investitie durabila, nefiind afectat de tendinte. Cunoastem caracterul ciclic al modei, iar acest imprimeu nu ramane niciodata in urma. Croiala sa impecabila flateaza orice silueta, daca stii sa echilibrezi proportiile si sa dozezi texturile pentru a nu aglomera.

Acest mix era unul dintre favoritele Printesei Diana, ea alegand adesea sa poarte sacou cu blugi si incaltari comode pentru aparitiile de zi cu zi sau in misiunile diplomatice mai putin pretentioase. Eleganta si naturala, Lady Di reusea sa transforme orice tinuta intr-una memorabila si iconica. Less is more nu este doar un cliseu. Imbracate-te simplu si vor remarca femeia, increderea in sine si in stilul propriu.

Sacou cu revere si butoniera
Sacou cu revere si butoniera

Ajungem, in sfarsit, la un ansamblu office. In acceptiunea multor purtatoare, compunerea unui costum ar fi principala intrebuintare a unui blazer. Vestimentatia la birou presupune, de cele mai multe ori, un deux-pieces asortat, in tonuri neutre. Cand mediul de lucru este unul conservator, carourile reprezinta unicul imprimeu admis.

O fusta conica sau o pereche de pantaloni tigareta iti completeaza armonios look-ul la birou, iar motivele geometrice fac din clasic actualitate. Vei arata profesional si feminin in acelasi timp, atentia la detalii si coordonarea transmitand un mesaj subliminal despre calitatea muncii desfasurate. Costumul trebuie sa fie croit ireprosabil. Este cartea de vizita a unei cariere de succes si, de aceea, inca de la interviu ar trebui sa te prezinti “la patru ace”.

Nu in ultimul rand, un set inseamna mai putin timp alocat alegerii outfitului pentru a doua zi. Acesta e usor finisat cu o bluza alba, pantofi comozi si o poseta incapatoare. Linia curata a pieselor vorbeste despre meticulozitate, incredere in sine si capacitatea de a prelua controlul la nevoie.

Costum office carouri
Costum office carouri

 

Pin It