Aceste topuri tricotate, cu guler inalt si o forma atragatoare ce urmeaza fidel liniile corpului, pot fi nucleul unei tinute timp de trei sezoane pe an. Datorita tesaturii strech, pun in valoare anatomia purtatoarei si sunt esentiale pentru layering – acea suprapunere atent gandita, ideala pentru a-ti exprima creativitatea atunci cand petreci mult timp afara. Venind intr-o paleta larga de culori si modele, se integreaza fara efort in orice ansamblu vestimentar. Sunt, practic, o a doua piele, avand o dinamica incredibila. Nu poti da gres investind intr-o asemenea piesa.

Purtata ca atare, pusa sub o rochie-furou sau o camasa supradimensionata, sub sacouri sau paltoane, helanca din tricot ori jerseu fin este cel mai usor mod de a arata mereu altfel cu un buget mic. Se adapteaza perfect conturului, etaland o alura eleganta, si te protejeaza de aerul rece fara a sacrifica feminitatea. Simpla, accesibila si unisex, este o declaratie de stil lipsita de ostentatie. Ceea ce a inceput ca uniforma de lucru, datorita confortului inegalabil esential in activitatile energice, avea sa devina emblema bunului-gust.

Marilyn Monroe, top turtleneck
Marilyn Monroe, top turtleneck

Piesa in speta are in spate o istorie bogata, ascensiunea sa incepand ingrat in anul 1880. Clasa muncitoare avea nevoie de haine practice, usor de imbracat si rezistente la uzura. Dupa 1920 incepe sa fie purtata la scara larga, mai ales de femeile neconventionale ale vremii. Devine metafora iesirii din tipare.  Se regaseste indeosebi in mediile artistice, figuri marcante precum Marilyn Monroe, Jayne Mansfield si Audrey Hepburn gravand pentru totdeauna rafinamentul maletei in galeria clasicului fara varsta. Minimalismul nu poate intra in dizgratie.

Audrey Hepburn si look-ul androgin
Audrey Hepburn si look-ul androgin

Daca cele dintai promovau o senzualitate patrunzatoare, purtand-o cu fuste creion si facand din silueta voluptoasa idealul unei generatii, Audrey a ramas simbolul inegalabil al stilului androgin. Tinutele ei erau compuse adeseori din celebrul top, pantaloni tigareta si balerini delicati – un amestec fermecator de masculin si feminin, o aparitie distinsa si memorabila. Miscarea feminista isi gaseste, astfel, un etalon. Simtul estetic isi corecta latura frivola, fiind asociat cu un caracter erudit si o personalitate complexa.

Sarm parizian

Helanca neagra si mini ecosez
Helanca neagra si mini ecosez

Cele mai bune imagini surprinse la saptamana modei au un numitor comun: maleta neagra, purtata cu un trench clasic. Frantuzoaicele reusesc sa creeze un melanj rafinat intre clasic si actual, alegand intotdeauna forme croite impecabil si o cromatica atemporala. Adauga o fusta ecosez cu baza bej si linii discrete pastelate, o palarie cu boruri moi si cizme din velur cu toc conic comod. Ceea ce imbraci ar trebui sa fie in primul rand practic si versatil, gata sa te duca de la o activitate la alta.

All black

Maleta si fusta mini in clini
Maleta si fusta mini in clini

O tinuta bazata exclusiv pe negru are o estetica sofisticata imuna la tendinte. Tricotul si pielea se complimenteaza reciproc, opacitatea si textura glossy formand o antonimie convenabila. Sobrietatea non-culorii nu este intimidanta, ci are o eleganta soptita greu de imitat. Daca iti doresti un look intunecat si sexy, in stilul Kate Moss, combina simplitatea relaxata a bluzei cu o fusta mini lucrata in clini si cizme stretch peste genunchi.

Suprapunere de efect

Blana bej si top tricotat
Blana bej si top tricotat

Pentru zilele racoroase, poti opta pentru o blana buclata de culoare bej. Volumul acesteia contrasteaza placut cu silueta clepsidra etalata de fusta ajustata si topul mulat. Este un outfit placut compus in 5 minute, usor de purtat si adaptabil mai multor contexte. Orice garderoba functionala contine o serie de piese basic, pe care le poti combina infinit intre ele, particularizandu-le cu un accent sau un element surpriza. Eclecticul atrage. Compozitia este pigmentata de senzatia luxurianta a jachetei si sapca army.

Stilul la birou

Fusta A-line in carouri si maleta neagra
Fusta A-line in carouri si maleta neagra

Da o nota formala tricotului purtandu-l cu o fusta A-line din stofa. Chiar daca siluetele sunt traditionale, se reinventeaza prin detalii. Obisnuita monocromie a carourilor este inlocuita de un melanj jucaus intre fondul de pamant si liniile colorate, indepartandu-le de conformism. Cureaua subtire defineste talia. Adauga o pereche de pantofi cu toc fin, din piele intoarsa bej, pastrand tinuta in zona sigura. Nu iti asuma riscuri inutile atunci cand mediul de lucru nu permite experimente.

Estetica profesionala

Fusta creion si bluza cu guler
Fusta creion si bluza cu guler

Daca locul de munca accepta variatii ale codului office, inlocuieste obisnuita camasa alba cu un jerseu negru cu guler. Este o investitie inspirata si durabila, cu un aer mai putin riguros si conservator. Aparitia isi va pastra rafinamentul profesional, scapand insa de nota intimidanta a unui costum. Fusta creion verde inchis va completa o imagine unitara. Tinuta sugereaza simt estetic si atentie la detalii, dorinta de a arata ingrijit promitand dedicare in munca pe care o desfasori.

Chic fara efort

Fusta din piele cu top negru
Fusta din piele cu top negru

De dimineata pana seara, aceasta combinatie arata slefuit fara sa necesite un exercitiu stilistic complex. Pielea da un suflu nou clasicei croieli evazate cu lungime midi, ajutand la conturarea unui outfit modern. Sacoul pepit cu revere crestate putea duce la un cliseu daca era purtat cu pantaloni sau fusta pereche. In asociere cu fusta trompeta si helanca, insa, devine un element fresh care iti surprinde pasiunea pentru moda fara a-ti stirbi credibilitatea la birou.

Pin It