Atunci cand eticheta ambiantei profesionale nu impune sobrietate vestimentara, limitandu-te la sfera traditionalului, o zi la birou poate insemna mai mult decat o aparitie corecta. Iti poti construi un stil remarcabil, slefuit si relaxat in acelasi timp, al carui element definitoriu este echilibrul intre eleganta si confort. Placerea de a imbraca haine care nu sacrifica estetica iti permite sa evadezi din rutina codului office si sa iti imprimi personalitatea in activitatea desfasurata, particularizand rezultatul.

Un look formal nu surprinde prea mult imaginatia purtatoarei. Desigur, exista companii a caror natura insufla o prezenta uniforma, lipsita de artificii, care sa nu distraga atentia de la obiective. Insa vom regasi si medii in care libertatea de a te imbraca asa cum simti este considerata un impuls in cariera, incurajandu-te sa iesi din zona de confort si sa dai glas ideilor. Orientarea spre succes nu exclude pasiunea pentru frumos, dimpotriva – o femeie care se bucura de fiecare aspect al individualitatii ei este mai creativa si la locul de munca.

Fusta mini orange, expresiva si indrazneata

Bluza matasoasa si fusta scurta orange cu talie inalta
Bluza matasoasa si fusta scurta orange cu talie inalta

Stilul inseamna mai mult decat alegeri sigure, unde hainele sunt simple tesaturi ce compun un tot regulamentar. Scopul sau primordial este exprimarea pasiunii pentru culori, linii, curbe si unghiuri, materializand bucuria de a descoperi combinatii interesante, in care sa transpui  emotie si imaginatie. Experimenteaza o paleta vibranta, potrivita sa transmita energie si extroversie. Silueta feminina este amplificata de exotismul oranjului, aparitia incantand in griul citadin.

Inspira-te si modeleaza-ti alegerile astfel incat sa se suprapuna personalitatii tale, devenind extensii ale acesteia. Atentie, chiar si in cazul unui cod tolerant, minijupa nu trebuie sa fie mai scurta de jumatatea coapsei. Pentru a tempera combinatia scurt-pregnant, alege pentru partea superioara o piesa discreta, care nu expune prea multa piele.

Costumul, nucleul codului office

Costum mov cu pantaloni conici si sacou lung cambrat
Costum mov cu pantaloni conici si sacou lung cambrat

Pantalonii tigareta, cu talie medie si o forma atragatoare ce imbraca devotat dar relaxat liniile corpului, pot fi nucleul unei tinute timp de patru sezoane pe an. Datorita croiului conic, pun in valoare atuurile purtatoarei si sunt fundamentali pentru a avea o aparitie stilata la birou. Sunt, practic, o a doua piele, avand o dinamica incredibila. Nu poti da gres investind intr-o asemenea piesa. Alaturi de un blazer asortat, reinventeaza traditionalul ansamblu office in nuante inexpresive.

Movul are vibratie si farmec, fiind la fel de pasional si plastic ca rosu, fara a avea si stridenta acestuia. Ceea ce a inceput ca “uniforma” de lucru, datorita confortului inegalabil, a devenit emblema bunului-gust. Poarta-l cu o bluza matasoasa nude si sandale stiletto pentru un look de efect, cu prestanta, pe care il vei putea aborda in orice moment al zilei.

Carouri pastelate

Fusta in carouri peach si bluza satinata nude
Fusta in carouri peach si bluza satinata nude

Fusta mini in carouri piersica este o aditie bine-venita in galeria look-urilor porivite pentru serviciu. Imprimeul vesel al tesaturii potenteaza prestanta produsului finit, ajutand la stilizarea perfecta a formei. Talia inalta poate fi considerata un must-have, avantajand toate conformatiile. Dincolo de vibe-ul retro pe care il acorda fustelor si pantalonilor, este vorba despre usurinta cu care modeleaza o silueta mai supla si mai inalta. Modelele low waist au avut o aparitie efemera, sustinuta doar de fascinatia pentru nou. In schimb, adoratia pentru proportiile conturului de clepsidra ramane mereu o idee buna.

Bleu si crem, mixul care atrage complimente

Camasa bleu cu nasturi perla si pantaloni tigareta crem
Camasa bleu cu nasturi perla si pantaloni tigareta crem

Inlocuieste camasile conformiste cu modele in culori superbe, din materiale fine. O bluza bleu cu nasturi perla asortati este o investitie inspirata si durabila, cu un aer primavaratic, foarte feminina si pitoreasca. Se integreaza fara efort in orice ansamblu vestimentar, putand trece prin mai multe ipostaze prin simpla inlocuire a accesoriilor. Isi va pastra nestirbita autoritatea, scapand insa de nota intimidanta.

Pantalonii crem cu pense si mansete vor completa o imagine unitara, dand un suflu nou imaginii femeii de cariera. Tinuta sugereaza simt estetic si atentie la detalii, dorinta de a arata ingrijit promitand dedicare in munca pe care o desfasori. Outfitul propus promite deschidere si creativitate. O personalitate incurajata sa se exprime estetic va avea mereu ceva nou de spus si in plan profesional.

Stil fara varsta

Fusta conica alba si camasa nude
Fusta conica alba si camasa nude

Da o nota moderna clasicei fuste creion alegand in locul obisnuitelor negru, bleumarin si gri o piesa alba, prevazuta cu fermoar decorativ la talie. Chiar daca siluetele sunt traditionale, se reinventeaza prin detalii sau culoare. Combin-o cu o camasa pastelata din tesatura fina, foarte placuta la atingere. Este rasfatul pe care ti-l poti permite si o alternativa rafinata a proverbialei camasi albe din bumbac.

Inoveaza pastrand topul suprapus fustei si adauga o curea subtila care sa structureze proportiile. Finiseaza cu o pereche de sandale delicate cu barete minimaliste, din piele bej, pastrand tinuta in zona sigura. Armonia cromatica juxtapusa modului fresh in care sunt purtate piesele schiteaza o aparitie incantatoare, cu care vei face furori de la birou la cina.

Pin It