Expresia “guler polo” incepe sa fie folosita in 1860, cand practicantii sportului in speta aleg sa poarte acest tip de bluza in timpul jocului. Momentul sau emblematic, insa, poate fi considerat fenomenul “Fata Gibson”. Celebrul ilustrator Charles Gibson ofera revistelor americane o imagine noua si ravisanta a femeii, ce urma sa schimbe perceptia asupra rolului sau traditional. Idealul insemna de acum o doza de independenta, incredere in sine nedisimulata, pasiune pentru activitatile in aer liber – fara a exclude grija pentru imagine si cochetaria.

Gratioase si cu spirit de aventura, companioanele incep sa aiba drepturi egale si sa isi manifeste ideile in toate aspectele definitorii pentru o societate – indeosebi in plan politic si in comunitatile artistice. Drumul incepuse cu statutul ingrat de uniforma practica a clasei muncitoare, dar capata insemnatate continuand cu atributiunea de simbol al emanciparii si, ceva mai tarziu, de expresie a stilului seducator promovat de celebritatile feminine ale vremii. Este mai mult decat o tendinta, reusind sa transmita intotdeauna un mesaj puternic.

Albastru electric

Pulover albastru electric
Pulover albastru electric

O maleta din tricot fin, albastru electric, aduce vibratie cromatica si energie garderobei. Este o doza de buna dispozitie care redefineste sicul intr-o maniera proaspata, clasicul devenind astfel modern. Tonul indraznet este echilibrat de fusta evazata din piele intoarsa maro, alaturarea accent-neutru fiind un demers estetic incantator. Rupe ritmul tinutei adaugand o pereche de ciocate pregnante, animal print, si vei obtine un look autentic si remarcabil.

Versatilul gri

Pulover gri din tricot subtire
Pulover gri din tricot subtire

Griul inseamna stil perenial. In jurul lui poti contura look-uri potrivite fiecarui moment al zilei si oricarui sezon. Incearca un joc de texturi purtand maleta cu o fusta creion din piele verde teal. Bluza simpla pune in valoare detaliile fustei – slitul, cusaturile decorative si aspectul sau lustruit. Palaria cu boruri moi si botinele stiletto din velur elaboreaza mixul.

Alb, cameleonul neobosit

Maleta alba cu guler reiat
Maleta alba cu guler reiat

Jerseul alb, ca si cel negru, este nelipsit din exercitiile stilistice ale pasionatelor de moda din lumea intreaga. Practic nu exista tinuta in care sa nu il poti insera, fie ca vorbim despre birou, o plimbare sau cina. Outfitul prezentat este unul relaxat si lipsit de pretentii, perfect pentru o zi obisnuita. Jeansii simpli, cu talie inalta, continua linia feminina care evidentiaza formele, in timp ce palaria din fetru moale si cizmele stiletto cu usor volum rafineaza aparitia.

Aramiu bogat

Helanca tricotata camel
Helanca tricotata bronz

Puloverul bronz, asemenea oricarei nuante de pamant, are o eleganta sofisticata si atemporala. Tricotul moale imbratiseaza fidel torsul, accentuandu-i relieful. Se potriveste cu aproape tot ce ai in dulap si se evidentiaza fara a stirbi farmecul pieselor cu care il combini. Spre exemplu, arata fabulos alaturi de fusta midi din velur bleumarin si botinele statement. Jocul dintre jerseul suplu si textura bogata a pielii intoarse are armonie si atrage complimente.

Bleumarin, de nelipsit

Pulover fin bleumarin
Pulover fin bleumarin

Daca preferi culorile inchise, vei aprecia versatilitatea maletei navy. In combinatie cu fusta mini in carouri, creeaza un ansamblu sic cu farmec parizian. Confortul si estetica sunt privilegiate in aceeasi masura. Chiar daca fusta are o lungime sensibila, look-ul nu are nimic provocator. Este, mai degraba, un alter ego al stilului college. Stofa ecosez si puloverul basic sunt particularizate cu o poseta rosie, cu efect croco. Accesoriul remarcabil condimenteaza tinuta.

Rosu, fermecator si vibrant

Maleta cu guler rulat
Maleta cu guler rulat

Ce-ai spune de rosu pasional? Culoarea are energie si un magnetism incredibil, privirile urmandu-te in orice incapere. Poarta puloverul intens cu o fusta evazata in clini, cu structura, acest mix de stretch si arhitectural contrastand placut si flatand silueta. Ciocatele extravagante pigmenteaza compozitia. Poti duce ansamblul in sfera anilor ‘70 daca le inlocuiesti cu o pereche de cizme negre pana la genunchi, cu toc geometric, si porti o esarfa ca turban.

Negru, o investitie inspirata

Jerseu cu guler inalt
Jerseu cu guler inalt

Jerseul negru si fusta mini pepit sunt o investitie inspirata. Vei arata sic fara efort si fara a iesi vreodata din tendinte.  Desi pare lipsit de imaginatie, un ansamblu temperat exprima, in fapt, abilitatea purtatoarei de a duce simplitatea la o estetica sofisticata. Alegerea unor piese clasice nu este desueta daca le dai aroma. Geanta rosie tip postas este accentul perfect.

Galben solar

Pulover mustar din tesatura stretch
Pulover mustar din tesatura stretch

Puloverul subtire cu guler reiat se integreaza usor si in tinutele office. Clasicul costum negru, cu pantaloni evazati, este indepartat de traditional prin combinarea cu topul tricotat intr-o culoare vibranta. Daca eticheta nu este una conservatoare, mustarul solar iti va permite sa fii o aparitie stilata si joviala la birou. Contrar prejudecatilor, tonul bogat si vesel arata bine indiferent de culoarea pielii si a parului.

Pin It